Friday, December 08, 2006

Nje himarjot nderon kujtimin e kompozitorit Shopen

Je me suis trouvé à Paris, justement au cimetière Père Lachese, le lendemain de l’anniversaire de la mort du grand compositeur et pianiste Frederic Chopin. Et j’ai pris cette photo de sa tombe pleine de fleurs. Chopin meurt le 17 octobre 1849, au 12 place Vendôme, des suites de sa maladie pulmonaire, à l'âge de 39 ans. Il fut enterré au cimetière du Père Lachaise. Selon ses dernières volontés, sa soeur Ludwika qui était venue de Pologne juste avant qu'il meure, ramena à Varsovie son cour qui se trouve actuellement dans un cénotaphe de l'église Sainte-....

U ndodha na Paris, pikerisht ne varrezat Piere Lachese, nje muaj pas pervjetorit te vdekjes se kompozitorit dhe pianistit te shquar boteror, Frederic Chopin. Dhe pata rastin te bej kete foto ne varrin e tij, mbuluar plot lule e dedikime. Artisti i shquar vdiq me 17 tetor 1849, pas nje semundje te gjate pulmonare ne banesen numer 12 te Sheshit Vendτme. Ai nuk ishte veη 39 vjec.U varros ne Piere Lachese. E motra, Ludwika, e cila kish ardhur posaηerisht nga Varshava per t'i qene prane ne ditet e fundit, vuri ne vend deshiren e tij. Pra qe nga trupi ti' hiqej zemra e ajo te prehej ne atdheun e tij te dashur - ne Poloni ku edhe gjendet sot,e ruajtur ne kishen Sainte-Croix.

for more se in the
BLOG
www.simbadi.com

No comments: