Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Wednesday, March 28, 2007

Αnnouncement - Αγγελία-LAJMËRIM

Αnnouncement
In the 1-04-2007 will organised the meeting on the creation of scientific non- profiteering organisation “Herodotos” with seat in Athens. The interested for members should possess at least one from the following qualifications:
1. They have made postgraduate study and publication in the scientific magazines with prestige
2. Possess scientific title
3. Teach or have taught in the Universities-polytechnic, College

We incourage to participate all the scientist emigrants in Greece.

Address: The 3 September Street, 8th floor at 1-04-2007 at 12 clock.

They are called to assist also the remainder friends of science.

For more details in the telephones: 6949353635, 6978094064
e-mail 1: herodot_2@yahoo.gr


From the initiatory committee

Αγγελία
Στη 1-04-2007 οργανώνεται η συνάντηση για την δημιουργία επιστημονικού μι κερδοσκοπικού συνδέσμου «Ηρόδοτος» με έδρα στην Αθήνα. Οι ενδιαφερόμενοι για μέλη πρέπει να κατέχουν τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω προσόντα:
1. Να έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και δημοσίευση στα επιστημονικά περιοδικά με κύρος
2. Να κατέχουν επιστημονικό τίτλο
3. Να διδάσκουν ή έχουν διδάξει στα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ Ενθαρίνουμε για συμετοχή τους μετανάστες επιστήμονες στην Ελαδα.


Διεύθυνση: Τρίτη Σεπτεμβρίου 8ος όροφος, 12 η ωρα, 1-04-2007

Καλούνται να παραβρεθούν και οι υπόλοιποι φίλοι της επιστήμης. Για περισσότερες διευκρινήσεις στα


τηλεφωνά: 6949353635 6978094064
e-mail 1: herodot_2@yahoo.gr


Από την επιτροπή πρωτοβουλίας

LAJMËRIM

Në dt 1.04.2007 organizohet takimi për krijimin e shoqatës shkencore jo fitimprurëse “Herodoti“ me qender ne Athine. Të interesuarit për tu antarësuar duhet të plotësojnë të paktën një nga këto kushte:
1. të kenë kryer studime pasuniversitae dhe botuar në revista të njohura shkencore
2. të kenë gradë shkencore
3. të kenë dhënë ose të japin mësim në sistemin e arsimit të lartë.

Personat jashte Athines mund te deklarojne pjesemarrjen si antare korespodente.
Ftohen gjithashtu për të asistuar gjithë dashamirësit e shkencës.

Adresa: Triti Septemvriou 18, kati i tetë. Ora : 12 (E diel) 1-04-2007

e-mail 1: herodot_2@yahoo.gr
Komisioni nismetar

No comments: