Friday, July 06, 2007

2o Φεστιβάλ Χορού Αποδήμων Ελλήνων


Το 2ο Φεστιβάλ Χορού Αποδήμων Ελλήνων θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο "Δόρα Στράτου", στον Λόφο του Φιλοπάππου στις 13-16 Ιουλίου 2007.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Εξωτερικών και του Δήμου Αθηναίων.

Σε ανακοίνωση του Θεάτρου «Δόρα Σράτου» αναφέρονται τα εξής: «Στον πευκώνα του Λόφου Φιλοπάππου, στην καρδιά του Αρχαιολογικού Πάρκου της Αθήνας, οι απανταχού Έλληνες θα ζωντανέψουν τον πλούτο της μουσικοχορευτική μας κληρονομιάς. Το ιστορικό Θέατρο «Δόρα Στράτου» είναι ο φυσικός πόλος έλξης και το διαχρονικό σημείο αναφοράς του Ελληνισμού για το χορό, τη μουσική και τη φορεσιά».

Στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος ελληνικές ομάδες χορού από κάθε χώρα εκτός Ελλάδος, με πρόγραμμα της επιλογής τους. Οι χορευτές θα συμμετάσχουν επίσης σε σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, εισηγήσεις, εκθέσεις. Θα παρακολουθήσουν παράσταση του Θεάτρου «Δόρα Στράτου» και θα επισκεφτούν λαογραφικά μουσεία με ειδική ξενάγηση. Στις ομάδες και ατομικά στους χορευτές τους θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα, βιβλία και έντυπο υλικό. Η σπουδαιότερη όμως ανταμοιβή τους είναι η ηθική ικανοποίηση ότι έδωσαν παράσταση μέσα στο προπύργιο του ελληνικού παραδοσιακού πολιτισμού.

EPT

No comments: