Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Friday, January 11, 2008

Zgjedhjet e Qeparoit alternative per zgjidhje dhe jo konflikte

Shoqata e Bashkim Vëllazërimit e Qeparoit me qëndër në Athinë na kerkoi te ripublikojme thirrjen e dat. 6-01-08 (e ripunuar) te cilen po e japim:

Thirrje

Sot më datë 6-01-2008 në sallën e konferencave në Hotel Mirazh, Athinë, u mblodhën qeparotësit me banim në Athinë të cilët krijuan Shoqatën e bashkim-vëllazërimit të Qeparoit. Kryesia prej 9 vetësh në mbledhjen e saj të parë zgjodhi kryetar të saj z. Dhimitraq Katiu.

Kryesia e shoqatës, në përputhje me diskutimet e zhvilluara në mbledhjen e qeparotësve ju drejton këtë thirrje gjithë qeparotësve ngado që janë:

Qeparotësit në një masë të madhe janë larguar në emigracion apo larg fshatit por rrënjët e tyre kanë qënë dhe vazhdojnë të jenë në Qeparo. Indiferentizmi i viteve të shkuara ka sjellë një gjendje kaotike në fshat duke ja lënë vendin spontanitetit dhe inisiativave që kanë cënuar interesat e qeparotësve në tërësi. Pra duhet ti japim fund kësaj gjendjeje dhe mosmarreveshjeve te kota, të marrim pjesë në problemet e fshatit që janë dhe problemet e secilit. Ai është fshati që na lanë të parët tanë, fshati i kapetanëve dhe ne duhet të punojmë për ti kthyer lavdinë këtij fshati, për ta lulëzuar atë për të mirën e brezave që vijnë. Aty kemi shtëpitë tona, trojet tona, varret e të parëve tanë. Pocizioni i lakmueshëm buzë detit të kthehet në një burim pasurie për të gjithë qeparotësit.

Pa dallime partiake, me moton partia e qeparotësve është Qeparoi, le ti kthehemi traditave morale sic i kemi pasur në shekuj.

Hapi i parë për të ruajtur traditat e fshatit është të zgjidhet një këshill kryepleqësie i fshatit me votat e shumicës së fshatit dhe që të shprehë interesat e gjithë fshatit duke synuar:

-zhvillimin e turizmit sipas kritereve urbanistike

-zhvillimin e agrikulturës dhe ullirit me metodika shkencore dhe përmirësimin e tokës bujqësore me pjesëmarrje në projekte konkurimi finacuar nga Shqiperia apo nga donatorë të huaj.

-zhvilimin e sistemit rrugor të brendshëm që lidhen me detin dhe krijimin e infrstrukturës së nevojëshme, ndricimi rrugor, pastrimit etj

-përmirësimin dhe zgjidhjen e sistemit të furnizimit me ujë të pishëm dhe vaditje

-rruajtjen e pronës vetiake, të përbashkët dhe kishës nga lakmitarët e ndryshëm ku shpesh implikohen edhe persona të veshur me pushtet.

-përdorimin e fondeve që rrjedhin nga pasuria e përbashkët e fshatit për të mirën e fshatarëve.

Pra le të ushtrojmë të drejtën demokratike të votës në 12 Janar 2008 për ti hapur rrugë dialogut me të gjithë ata që dëshërojnë progresin e fshatit. Vetëm një kryepleqësi që gëzon besimin e shumicës së Qeparotësve mund të marrë përsipër sfida të tilla.

Ejani pra dhe votoni në 12 Jenar 2008 për të ardhmen e fshatit.

Zgjedhjet ne Qeparo jane alternative per zgjidhje dhe jo konflikte.

Kandidatet kundershtare jane vellezerit tane, prandaj le të ruajmë gjakftohtësinë, të mos biem pre as e provokimeve dhe as letrave për trojeve që mund të ketë shpërndarë ndokush para zgjedhjeve. Dokumente trualli pa njohjen e Bashkisë janë të pavlefëshme.

Ju ftojmë të votoni kandidatët që kanë prezantuar platformën e tyre para qeparotësve në Athinë ku janë dhe shumica e fshatit:

1. Milto Polo -kandidati që rekomandojmë për në Qeparo fshat.

2. Mico Zhupa, Niqit Guma, Spiro Sava, Aleksandër Guma - kandidatët në Qeparo-Fushë.

Kryetari i Shoqatës së Qeparotësve në Athinë

Orari i zgjedhjeve: Date 12, e shtunë ora 10 -zgjidhet nje kshillëtar në Fshat
ora 12 zgjidhen të tjeret ne Fushë.

Kanë të drejtë votimi gjithë qeparotësit pamvarësisht nga vendi ku e kanë gjendjen civile.

Dhimitraq Katiu.

No comments: