Wednesday, July 23, 2008

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΗΠΑΡΟ

Δημήτρης Περδίκης "perdikis" [dperdiki@otenet.gr]

Στη θέση Γαλατάς, στο Κηπαρό της Χιμάρας προσπαθούν μουσουλμάνοι από τους Αγίους Σαράντα να αναγείρουν τζαμί σε οικόπεδο που ανήκει στην Κηπαριώτικη οικογένεια των αδελφών Αλέξη. Τα τρία αδέλφια που έχουν στην κυριότητά τους το οικόπεδο έχουν πλήρεις τίτλους ιδιοκτησίας, και βέβαια έχουν αγανακτήσει με αυτή την προσπάθεια καταπάτησης.

Η θέση Γαλατάς όπου βρίσκεται το επίμαχο οικόπεδο δεσπόζει στην κορφή του λόφου πάνω από το Πρωτοπάπι, στο μονοπάτι που από το Άνω Κηπαρό οδηγεί στη γέφυρα του Μπορσίου. Προς το παρόν οι καταπατητές κατασκευάζουν δρόμο στην θέση του μονοπατιού ώστε να μπορέσουν να μεταφέρουν τα οικοδομικά υλικά στον χώρο της ανέγερσης. Μας πληροφόρησαν ακόμα πως ο εντολέας και χρηματοδότης της ανέγερσης του τζαμιού είναι ισλαμική οργάνωση που εδρεύει στο εξωτερικό.

Ο Δήμος της Χιμάρας έχει επιληφθεί της υπόθεσης, η δημοτική αστυνομία καθημερινά μεταβαίνει στον χώρο των εργασιών και τις σταματάει. Όμως όταν η αστυνομία απομακρύνεται οι εργασίες ξαναρχίζουν.

Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ηπείρου, στην Δρόπολη, το Λιασκοβίκι και αλλού. Διαχρονική πολιτική διεθνών ισλαμικών οργανώσεων είναι ο εξισλαμισμός αλλοθρήσκων. Η συμπαράσταση των Αλβανών κυβερνόντων είναι δεδομένη εφόσον κάθε κτύπημα προς την ορθοδοξία είναι και κτύπημα προς την ελληνικότητα.

Το θέμα αυτό όπως και όλα τα άλλα που εμφανίσθηκαν τους τελευταίους μήνες πρέπει να αντιμετωπισθούν, άμεσα και αποτελεσματικά.


1 comment:

Anonymous said...

The news about muslum temple is reported also from other sources
Harris