Monday, July 21, 2008

"Secret"meeting of majyor of Himara Bollano with president and prime minister of Albania both.


Some Albanian newspaper try to consider as "secret" the meetengs with Bollanos. It is believed that they are jalousie for the fame of Bollano!!! We have to know in the future.

What is behind these meetings?

Gazeta Ballkan: "Te pranishmit jane veshur me ngjyra bardhe e blu, me ngjyrat e flamurit grek, edhe shiritat e inagurimit jane me gjyrat bardhe e blu...."
(lexoni komentin e derguar and enjoy....)

A mund te thuhet se edhe kryeministri ka zgjedhur keto dy ngjyra ne kemishen e tij me kete qellim? Edhe te pranishmit jane veshur me keto ngjyra te celeta te cilat u prishin humorin etnikeve.4 comments:

Himara News said...

Have a look:

http://news.himara.eu/2008/07/deklarate-per-takim-sekret-me-kryetarin.html

Anonymous said...

Sajmiri po ju servir nje kendeveshtim nga Ballkan Web, nje artikull me parametra te larta idiotesie

Himarë,Kryeministri Berisha takim sekret me Bollanon

Vizita e Kryeministrit Berisha dy ditë më parë në Himarë, dhe inaugurimi i të gjitha projekteve duke prerë shirita bardhë e blu, është bërë jehonë në mediat greke. Ato e kanë cilësuar aktin si “njohjen zyrtare të një të vërtete historike që lidhet me Jugun e Shqipërisë”. Për më tepër Kryeministri zhvilloi një takim me Vasil Bollanon, i cili u mbajt i fshehtë.

HIMARE- Kryeministri Berisha në Himarë inauguron me flamuj grekë ndërtimin e pesë veprave infrastrukturore në këtë zonë. Në shoqërinë e kryebashkiakut Vasil Bollano, i cili është kujdesur për organizimin e këtyre ceremonive dhe mbajtjen larg të vëmendjes së medias, Berisha inauguroi të gjitha këto projekte duke prerë shirita të bardhë e blu, që korrespondojnë me ngjyrat e flamurit grek.
Lajmi bëri jehonë në të gjitha mediat kryesore dhe agjencitë e lajmeve të shtetit fqinj, të cilat me pamje filmike dhe foto e kanë cilësuar aktin e kryeministrit shqiptar si “njohjen zyrtare të një të vërtete historike që lidhet me Jugun e Shqipërisë”. Referuar fotove ekskluzive të siguruara nga GSH, Berisha shihet qartë në prerjen e shiritave bardhë e blu duke filluar nga projekti i rrugës së Palasës, ndërtimit të ujësjellësit të ri në fshatin Gjilek, fillimin e punimeve për rehabilitimin e qendrës së Dhërmiut dhe rrugës kryesore që lidh manastirin e Shën Theodhorit dhe Kanionin e Gjipesë, si dhe punimet në segmentin rrugor Vuno-Himarë.

Simboli dallues
Në shkelje të hapur të ligjit “Për organizimin e pushtetit vendor”, kryebashkiaku i Himarës, Vasil Bollano rezulton në këto ceremoni zyrtare pa simbolin dallues, shiritin me ngjyrat e flamurit tonë kombëtar, kuq e zi. Referuar nenit 43, pika 3 e këtij ligji, citojmë shprehimisht se “Kryetari mban detyrimisht këtë shirit në mbledhjet solemne, pritjet zyrtare, ceremonitë publike dhe në ceremonitë e lidhjes së martesave”.

Takimi sekret
Thirrjet antishqiptare të Bollanos për autonominë e Vorio-Epirit dhe apeli i politikës shqiptare për shkarkimin e tij, kanë rënë në vesh të shurdhët nga ana e Berishës. Për më tepër, ai ka zhvilluar një takim sekret në Himarë për disa orë me Bollanon, që çuditërisht nuk është bërë i ditur. Ende nuk dihet tema e diskutimit tet a tet mes tyre, por nga ajo që konstatohet nga pamjet filmike dhe fotot e bëra në publik, Berisha e Bollano shihen në çdo çast përkrah njëri-tjetrit duke buzëqeshur.

Vizita e kryeministrit në Himarë, dy ditë më parë rezulton të jetë një përpjekje e tij për të përmirësuar marrëdhëniet e acaruara me minoritetin grek, që kohët e fundit e ka akuzuar shefin e qeverisë shqiptare si “armikun e tij më të madh”. Kujtojmë se vetëm 48 orë para kësaj vizite, Prokuroria e Vlorës shtyu pa afat hetimin ndaj 10 greqishtfolësve himarjotë të akuzuar për protesta antikushtetuese dhe thirrje antishqiptare, ndërkohë që vetëm një javë më parë procesi gjyqësor ndaj Bollanos u shty pa një datë të përcaktuar qartë.

Në faqen zyrtare në internet të Këshillit të Ministrave, nuk bëhet publike takimi i kryeministrit Berisha me kryetarin e Bashkisë së Himarës, Vasil Bollano. Aty gjithashtu nuk pasqyrohen fotot, ku shefi i qeverisë pret shirita inaugurimi që korrespondojnë me ngjyrat e flamurit grek.

GazetaShqiptare/Balkanweb
20-07-2008

www.balkanweb.com/index.php?id=23988

Anonymous said...

Nga Ina Shehu (Gazeta shqiptare 21-07-2008
MEDIALB.com

Kryeministri Berisha ne Himare inauguron me flamuj greke ndertimin e pese veprave infrastrukturore ne kete zone. Ne shoqerine e kryebashkiakut Vasil Bollano, i cili eshte kujdesur per organizimin e ketyre ceremonive dhe mbajtjen larg te vemendjes se medias, Berisha i ka inauguruar te gjitha keto projekte duke prere shirita te bardhe e blu, qe korrespondojne me ngjyrat e flamurit grek. Lajmi ka bere jehone ne te gjitha mediat kryesore dhe agjencite e lajmeve te shtetit fqinj, te cilat me pamje filmike dhe foto e kane cilesuar aktin e kryeministrit shqiptar si "njohjen zyrtare te nje te vertete historike qe lidhet me Jugun e Shqiperise". Referuar fotove ekskluzive te siguruara nga GSH, Berisha shihet qarte ne prerjen e shiritave bardhe e blu duke filluar nga projekti i rruges se Palases, ndertimit te ujesjellesit te ri ne fshatin Gjilek, fillimin e punimeve per rehabilitimin e qendres se Dhermiut dhe rruges kryesore qe lidh manastirin e Shen Theodhorit dhe Kanionin e Gjipese, si dhe punimet ne segmentin rrugor Vuno-Himare.

Simboli dallues

Ne shkelje te hapur te ligjit "Per organizimin e pushtetit vendor", kryebashkiaku i Himares, Vasil Bollano rezulton ne keto ceremoni zyrtare pa simbolin dallues, shiritin me ngjyrat e flamurit tone kombetar, kuq e zi. Referuar nenit 43, pika 3 e ketij ligji, citojme shprehimisht se "Kryetari mban detyrimisht kete shirit ne mbledhjet solemne, pritjet zyrtare, ceremonite publike dhe ne ceremonite e lidhjes se martesave".

Takimi sekret

Thirrjet antishqiptare te Bollanos per autonomine e Vorio-Epirit dhe apeli i politikes shqiptare per shkarkimin e tij, kane rene ne vesh te shurdhet nga ana e Berishes. Per me teper, ai ka zhvilluar nje takim sekret ne Himare per disa ore me Bollanon, qe çuditerisht nuk eshte bere i ditur. Ende nuk dihet tema e diskutimit tet a tet mes tyre, por nga ajo qe konstatohet nga pamjet filmike dhe fotot e bera ne publik, Berisha e Bollano shihen ne çdo çast perkrah njeri-tjetrit duke buzeqeshur. Vizita e kryeministrit ne Himare rezulton te jete nje perpjekje e tij per te permiresuar marredheniet e acaruara me minoritetin grek, qe kohet e fundit e ka akuzuar shefin e qeverise shqiptare si "armikun e tij me te madh". Kujtojme se vetem 48 ore para kesaj vizite, Prokuroria e Vlores shtyu pa afat hetimin ndaj 10 greqishtfolesve himarjote te akuzuar per protesta antikushtetuese dhe thirrje antishqiptare, nderkohe qe vetem nje jave me pare procesi gjyqesor ndaj Bollanos u shty pa nje date te percaktuar qarte.


Ina Shehu është editor për MEDIALB.com.

(e solli per ju E. Vasili)

Anonymous said...

Artikujt e sjellur si koment thone se inagurimet e Berishes ne Himare u pasqyruan gjeresisht ne shtypin grek. Por une personalisht nuk arrita te gjej qofte dhe nje artikull. shtypi grek as merret me probleme qe jane te shqiperise.

Gjithashtu Anila Peci tek "shekulli" thote se u inagurua fillimi i punimeve te ujesjellsit tek fshati "Gjilek". Eshte si te themi psh po vazhdojne punimet ne Qytetin "Skele", kur dihet se Skela eshte lagje e Vlores sic eshte Gjilek lagje e Dhermiut.
I sugjerojme gazetes Shekulli te hape nje summer School per te kulifikuar gazetaret e saj me njohurite elementare te gjeografise

Aristidhi