Saturday, October 25, 2008

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΑΧΡΩΜΗ και ΑΟΣΜΗ πολιτικά, με μόνη επιδίωξη ,την προσφορά στον αγώνα για τα δίκαια της Βορείου Ηπείρου

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 44 -- 10560 -- ΑΘΗΝΑ -- ΤΗΛ.: 2103815376 -- Fax: 2103832341 email dperdiki@otenet.gr

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 200

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ – ΑΡΙΘ. 35

Η συνεστίαση των μελών και των φίλων της «Αναγέννησης»

Η καθιερωμένη συνεστίαση των μελών και των φίλων της «Αναγέννησης» θα πραγματοποιηθεί και φέτος όπως κάθε χρόνο στα τέλη Νοεμβρίου, συγκεκριμένα την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα Δημήτρης Περδίκης 210.3815376 και Κώστ. Αρβανιτάκης 210.5753432

Συνάντηση βορειοηπειρωτικών οργανώσεων με τον πρόεδρο της «Ομόνοιας».

Στις 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην ευγενικά προσφερθείσα αίθουσα εκδηλώσεων της Ενώσεως εφέδρων αξιωματικών αεροπορίας, συνάντηση προέδρων βορειοηπειρωτικών οργανώσεων με τον πρόεδρο της «Ομόνοιας» Βασίλη Μπολάνο. Η συνάντηση αυτή συνδιοργανώθηκε από διαφόρους βορειοηπειρωτικούς φορείς, μεταξύ των οποίων και η «Αναγέννηση». Έγινε ενημέρωση από τον κ. Μπολάνο για τις εξελίξεις στην «Ομόνοια» και τα σχέδια για το μέλλον. Ακουστήκαν πολλές ερωτήσεις, προτάσεις και θέσεις. Σε κάποιες στιγμές οι τόνοι ανέβηκαν, όμως η αρχή έγινε και πρέπει να υπάρξει συνέχεια, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει επικοινωνία, συντονισμός, κοινή δράση και σχεδιασμός. Εξ άλλου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μπολάνου στην Αθήνα συναντήθηκε με υπουργούς και άλλους πολιτικούς παράγοντες με σκοπό την προώθηση και την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό καθώς και θεσμικά θέματα της «Ομόνοιας».

Συνάντηση Βασίλη Μπολάνου με Χειμαρριώτες στην Αθήνα

Στις 12 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος μίλησε σε Χειμαρριώτες στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής στην Αθήνα. Σε μία υπερπλήρη αίθουσα ο κ. Μπολάνος ενημέρωσε τους Χειμαρριώτες σχετικά με το πρόβλημα των περιουσιών καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στην Χειμάρρα.

Συνάντηση βουλευτών με βορειοηπειρωτικούς φορείς

(23/9) Δώδεκα πρόεδροι βορειοηπειρωτικών συλλόγων της Αθήνας προσκλήθηκαν στην Βουλή όπου συναντήθηκαν με μέλη της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας. Εξέθεσαν τις απόψεις τους για την πορεία του βορειοηπειρωτικού. Τονίσθηκε η ανάγκη ύπαρξης μίας μακρόπνοης εθνικής στρατηγικής η οποία να διασφαλίζει την συνέχιση της παρουσίας του Ελληνισμού στην Βόρειο Ήπειρο. Η συνάντηση αυτή δείχνει μία αναβάθμιση και ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον του εθνικού κέντρου για την Βόρειο Ήπειρο.

Εγγραφές μελών στην «ΟΜΟΝΟΙΑ»

Μέσα στα πλαίσια της νέας στρατηγικής, σύμφωνα με την οποία το εθνικό κέντρο αναγνωρίζει ως μοναδικό εκφραστή του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου την Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «Ομόνοια», αποφασίσθηκε να καταβληθεί προσπάθεια για την εγγραφή όσο το δυνατόν περισσοτέρων μελών τόσο στον βορειοηπειρωτικό χώρο, όσο και στον ελλαδικό. Έτσι η «Ομόνοια» θα μπορέσει να αγκαλιάσει όλον τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και να επιτύχει τα υψηλότερα ποσοστά που της αναλογούν στις αλβανικές εκλογές, τόσο τις βουλευτικές όσο και τις δημοτικές. Ήδη έχουν τυπωθεί και διατίθενται αιτήσεις εγγραφής μέλους και διανέμονται στην Βόρειο Ήπειρο και στην Ελλάδα από τις βορειοηπειρωτικές οργανώσεις, τα παραρτήματα της Ομόνοιας, τα ελληνικά προξενεία και κάποια Κ.Ε.Π.

Επιτέλους ρυθμίστηκε το θέμα των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών

Τα τελευταία χρόνια οι Βορειοηπειρώτες που λαμβάνουν την σύνταξη του ΟΓΑ αντιμετώπιζαν προβλήματα επειδή τους ζητείτο να πιστοποιήσουν ότι διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι σαν να τους έλεγε η Ελληνική Πολιτεία «αδειάστε την Βόρειο Ήπειρο και ελάτε στην Ελλάδα για να παίρνετε την σύνταξη», το οποίο ήταν απαράδεκτο. Είχαν προηγηθεί επερωτήσεις στην Βουλή, συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικούς. Όμως η κυβέρνηση δήλωνε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα επειδή κάτι τέτοιο αντιβαίνει στο ελληνικό και στο κοινοτικό δίκαιο. Όμως η λύση βρέθηκε και πλέον οι συντάξεις καταβάλλονται στους βορειοηπειρώτες χωρίς να χρειάζεται να διαμένουν στην Ελλάδα. Άμα υπάρχει καλή θέληση οι λύσεις πάντα βρίσκονται.

Νέα αλβανική πρόκληση. Επιδρομή στο δημαρχείο της Χειμάρρας

Στις 16.10 εισαγγελέας Αυλώνας εισέβαλε βίαια με αστυνομική δύναμη στο δημαρχείο της Χειμάρρας, σε στιγμή που ο δήμαρχος απουσίαζε σε ταξίδι και κατάσχεσε το βιβλίο πρωτοκόλλου της πολεοδομίας. Όπως είναι γνωστό υπάρχει μία διαμάχη ανάμεσα στον λαό της Χειμάρρας με επικεφαλής τον δήμαρχό της και στην αλβανική κυβέρνηση και εξουσία γενικότερα σχετικά με το ιδιοκτησιακό της Χειμάρρας. Οι Αλβανοί προσπαθούν διαχρονικά να σφετερισθούν την γη της Χειμάρρας και μεθοδεύονται πολλά και διάφορα. Η «Ομόνοια» και η «Ένωση Χειμαρριωτών» με δελτία τύπου καταγγέλλουν το περιστατικό που πλήττει το ήδη αμφισβητούμενο κύρος της δικαιοσύνης στην Αλβανία. Επισημαίνεται ότι στελέχη της «Ομόνοιας» έχουν πολλές φορές στο παρελθόν δεχθεί επιθέσεις με σκοπό τον εκφοβισμό και την δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας.

Η βουλή των Ελλήνων χρηματοδοτεί το μνημείο στο Αλύκο

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Παντούλα η βουλή των Ελλήνων χρηματοδοτεί την ανέγερση μνημείου για τα θύματα της 12ης Δεκεμβρίου 1990 στο Αλύκο της Βορείου Ηπείρου. Να συγχαρούμε τον κ. Παντούλα για το συνεχές ενδιαφέρον του και για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την Βόρειο Ήπειρο και τους Βορειοηπειρώτες. Όπως ο ίδιος δηλώνει αισθάνεται βουλευτής μίας ενιαίας Ηπείρου.

Διαδικτυακοί βορειοηπειρωτικοί χώροι

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πλέον πολλοί χώροι όπου ο καθένας μπορεί να ανατρέξει για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για την Βόρειο Ήπειρο, ιδού μερικοί:

www.omonoia.info www.northepirus.com www.bhforum.gr

www.himaraunion.com www.sfeva.gr chaonia.blogspot.com

www.neb.gr akroqeravnia.blogspot.com www.himara.eu

No comments: