Friday, January 16, 2009

The big falsehood of Pangalo: 11 deputy of greek minority in albanian Parliament !!!











http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1861&Itemid=1
Ο κ. Πάγκαλος δηλαδή, σαν νέος Πόντιος Πιλάτος, στέλνει τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες να ζητήσουν δικαιοσύνη, από αυτούς τους ίδιους που τους αδικούν.

Η κυβέρνηση Μπερίσσα αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν είναι έτοιμη να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας, καταπατώντας θεμελιώδη περουσιακά και μειονοτικά δικαιώματα αλλά και βασικές αρχές του δικαίου.
Τα ξημερώματα της Παρασκευής, 9 Ιανουαρίου, στην Κακομαία (επαρχία Χειμάρρας, στο Ιόνιο Πέλαγος) έγινε έφοδος από περίπου 200 άνδρες των ειδικών σωμάτων της Αλβανικής αστυνομίας η οποία έσπευσε να υποστηρίξει την ιδιωτική εταιρεία Riviera Sh.P.K. να καταπατήσει βίαια περιουσίες ομογενών. Κατά την έφοδο προκλήθηκαν συμπλοκές, υπήρξαν τραυματισμοί και συλλήψεις 14 ομογενών. Πρόκειται για μία έκταση 700 στρεμμάτων, οι τίτλοι ιδιοκτησίας των οποίων ανήκαν σε κατοίκους του χωριού Νίβιτσα μέχρι το 1945 αλλά αφαιρέθηκαν από το καθεστώς του Εμβέρ Χότζα.
Μετά το 1990 και την πτώση του καθεστώτος, η γη δεν επιστράφηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες, όπως συνέβη σε άλλες περιοχές της Αλβανίας παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι κατέχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
Η κυβέρνηση Μπερίσσα, αγνοώντας τα δικαιώματα των ιδιοκτητών εκμίσθωσε στην εταιρεία Riviera για 99 χρόνια την παραπάνω έκταση, καίτοι οι εφέσεις των ιδιοκτητών δεν έχουν εκδικασθεί. Ως κύριος μέτοχος της Riviera φέρεται ένας Dritan Celaj, αλλά πηγές στα Τίρανα συνδέουν μέλη της οικογένειας Μπερίσσα με την εν λόγω εταιρεία.
Τα παραπάνω γεγονότα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως μεμονωμένη διαφορά μεταξύ πολιτών μίας κοινότητας και ενός άρπαγα ηγέτη εάν δεν υπήρχαν, (α) η προϊστορία διώξεων της Ελληνικής μειονότητας (ο Μπερίσσα είχε φυλακίσει την ηγεσία της το 1994), και (β) ένα "σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης" που κατά τον Αλβανό πρωθυπουργό νομιμοποιεί την εθνική κάθαρση.
Συγκεκριμένα το Albanian Southern Coast Development Plan (= το Αναπτυξιακό Σχέδιο της Αλβανικής Νοτίας Ακτής) έχει συνταχθεί υπό την καθοδήγηση διεθνών φορέων όπως την Διεθνή Τράπεζα και συμπεριλαμβάνει τον τουρισμό ως κύριο άξονα ανάπτυξης.
Έτσι με την κάλυψη διεθνών φορέων ο Μπερίσσα έχει στοχοποιήσει τις περιουσίες της Ελληνικής μειονότητας της "Νοτίας Ακτής", δηλ. από την Χειμάρρα μέχρι τους Αγίους Σαράντα. Βάσει του παραπάνω πλαισίου η καταπάτηση των περιουσιών της Κακομαίας είναι μόνο η αρχή μίας εκστρατείας απαλλοτριώσεων που σκοπεύουν στην εξάλειψη της οικονομικής βάσης του Ελληνικού στοιχείου.
Αυτά γίνονται την ίδια στιγμή που η Αλβανική κυβέρνηση προωθεί την τελική της ένταξη στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση εν ευθέτω χρόνω, και χρειάζεται την συγκατάθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης, και όταν εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί υπήκοοι κερδίζουν τα προς το ζην στην χώρα μας. Με όλο τον σεβασμό ζητούμε από την Βουλή των Ελλήνων να αναβληθεί η συνεδρίαση που έχει προγραμματισθεί την 14/1 "επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Κύρωση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και των κρατών μελών τους αφ' ενός, και της Δημοκρατίας της Αλβανίας αφ' ετέρου, μετά του Πρωτοκόλλου Διόρθωσης αυτής".
Η αναβολή αυτή θα περάσει το μήνυμα στον κ. Μπερίσσα ότι εάν θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας ωφείλει να σέβεται τις βασικές της αξίες και αρχές.

Αδειασαν τους Βορειοηπειρώτες
Οι παραπάνω παράγραφοι, αποτελούν το δελτίο τύπου, που απέστειλε η "Ένωση Χειμαριωτών", μία από τις μεγαλύτερες και πιο δραστήριες βορειοηπειρωτικές οργανώσεις. Σε αυτές περιγράφουν μία καλοστημένη επιχείρηση "απαλλοτρίωσης" των περιουσιών του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, από την Αλβανική κυβέρνηση του κυρίου Μπερίσα, "φίλου" όπως θα διαβάσετε παρακάτω, Ελλήνων πολιτικών. Μια επιχείρηση η οποία εάν στεφθεί με επιτυχία, θα μετατρέψει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής μειονότητας, από κύριους στην γη τους, σε υπαλλήλους αλβανών επιχειρηματιών. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια "οικονομικής γενοκτονίας" απέναντι στην οποία το ελληνικό κράτος, όπως θα δείτε παρακάτω, δεν προτάσσει τίποτε συγκεκριμένο, παρά μόνο μία σειρά ευχολογίων και ελπίδων "επιφοίτησης" των Αλβανών αξιωματούχων.
Απόδειξη για αυτό η συζήτηση που διεξήχθη χθες στην ελληνική βουλή, την ίδια στιγμή, που οι Βορειοηπειρωτικές οργανώσεις ακριβώς έξω από αυτήν, ζητούσαν την προστασία του Ελληνικού Κράτους. Μία συζήτηση, η οποία σε ένα μεγάλο βαθμό ξεκαθάρισε τις τοποθετήσεις τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ζήτημα.

Αίσχος Πάγκαλου
Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή, ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα, από διάφορες πλευρές. Αυτό όμως που προκάλεσε σόκ στους περισσοτέρους, ήταν η μικρή παρέμβαση του Θεόδωρου Πάγκαλου, πρώην υπουργού της χώρας, ο οποίος ουσιαστικά έθεσε τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, εκτός του ελληνικού Έθνους με την εξής του πρόταση: "Το πρώτο είναι ότι η έννοια του "έθνους" καθορίζεται κατά ποικίλους τρόπους ανάλογα με την ιδεολογία και το σύνολο των παραστάσεων οι οποίες διέπουν τη συγκεκριμένη προσωπικότητα. Εμείς έχουμε από καιρό υιοθετήσει, τουλάχιστον στην παράταξή μας, τις βασικές αρχές του αιώνα των Φώτων, του Διαφωτισμού, οι οποίες είναι και αυτές της Αρχαίας Ελλάδος, και θεωρούμε ότι έθνος ελληνικό είναι όσοι συμμερίζονται τον πολιτισμό μας, τη γλώσσα μας και θέλουν να μένουν σ' αυτή τη χώρα και να τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους μας." Όσοι δηλαδή Βορειοηπειρώτες δεν μένουν σε αυτή την χώρα, δεν θεωρούνται κομμάτι του ελληνικού Έθνους; Αναρωτιόμαστε...
Παρακάτω, κατά κάποιον τρόπο, προσπαθεί ίσως να τα μπαλώσει και μιλά για Έλληνες Βορειοηπειρώτες, δεν παραλείπει όμως να τους "αποπέμπει" με την δηλωσή του όπου ουσιαστικά τους συνέστησε να ζητήσουν το δίκιο τους από το … αλβανικό κοινοβούλιο. "Πού, λοιπόν, οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες θα απευθυνθούν, πλην του Ελληνικού Κοινοβουλίου; Και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο βεβαίως -και είμαστε πολύ ευτυχείς να μπορούμε να δίνουμε διέξοδο στις ιδέες τους, υπό τον όρο οι φορείς αυτοί να είναι αντιπροσωπευτικοί και οι ιδέες να είναι σωστές- αλλά βεβαίως και στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, όπου αυτή τη στιγμή μετέχουν έντεκα Έλληνες Βουλευτές όλων των κομμάτων και υπάρχει και το κόμμα αυτό, το οποίο μετέχει, το Κόμμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αυτοτελώς και μάλιστα συγκροτεί για πολλοστή φορά την κυβερνητική πλειοψηφία με το Κόμμα του κ. Μπερίσα."
Ο κ. Πάγκαλος δηλαδή, σαν νέος Πόντιος Πιλάτος, στέλνει τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες να ζητήσουν δικαιοσύνη, από αυτούς τους ίδιους που τους αδικούν.Πάντως, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν μας, αυτό τον ορισμό περί έθνους, τον οποίο ο κ. Πάγκαλος μας βεβαιώνει ότι ασπάζεται ολόκληρη η παράταξη του. Φαίνεται βεβαίως ότι ξεχνάει το όμαιμον, των αρχαίων, αλλά τι σημασία έχουν αυτά για τον ίδιο άνθρωπο που παρέδωσε στους Τούρκους τον Οτσαλάν…

Η Νέα Δημοκρατία… ελπίζει
Το ότι η χώρα μας κινείται με βάση την λογική "όπου μας πάει ο άνεμος" στα διεθνή ζητήματα, είναι γνωστό και αποδεδειγμένο. Έχει αποδειχτεί άλλωστε τόσο από το Σκοπιανό, όσο και από τα Ελληνοτουρκικά, όπου είδαμε πού ακριβώς μας οδήγησαν οι … "κουμπαριές" και τα "ζεϊμπέκικα". Στο να φτάνουν στην Ραφήνα (!) τα τούρκικα πολεμικά πλοία. Ακριβώς την ίδια στάση φαίνεται ότι κρατάει η χώρα μας και στο ζήτημα της προστασίας του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Διαβάστε την διατύπωση, του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Βαληνάκη, για το πώς σκοπεύει να υπερασπιστεί η ΝΔ, τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό: "Θέλω, δηλαδή, να πω πολύ απλά πως -και αυτό είναι το ζήτημα, πέρα από τους δήθεν πατριωτικούς τόνους και τους λαϊκισμούς των εκφράσεων και τις πλειοδοσίες που ακούγονται εδώ μέσα- όσο πιο κοντά έρχεται η Αλβανία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο πιο αποφασιστικά μπορούμε να υπερασπίσουμε, μπορούμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της μειονότητας.
Αρα, πρέπει να ερωτηθούν, λοιπόν, όλοι αυτοί που μιλούν με τον τρόπο αυτό: Αφού η Συμφωνία αυτή είναι ένα συμβόλαιο εξευρωπαϊσμού της Αλβανίας, θέλουμε το συμβόλαιο αυτό που δημιουργεί υποχρεώσεις για την Αλβανία, να αρχίσει να ισχύει ή όχι; Θέλουμε να υπάρχουν υποχρεώσεις για τη γείτονα χώρα ή όχι; Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα που τίθεται σήμερα."
Σας θυμίζει κάτι; Ακριβώς τα ίδια δεν έλεγαν για την Τουρκία; Ποιο το αποτέλεσμα; Αυτά που ζούμε τις τελευταίες ημέρες; Τι πέτυχε άραγε η "συγκαταβατική" πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, με την "ελληνοτουρκική φιλία"; Ακριβώς τα ίδια θα πετύχει και αυτή η πολιτική της "ελληνοαλβανικής φιλίας"… Τα περαιτέρω λόγια είναι περιττά.

Δίπλα στους Βορειοηπειρώτες ο ΛΑ.Ο.Σ.
Το μοναδικό κόμμα στην ελληνική Βουλή που υποστήριξε το αίτημα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, για αναβολή μερικών μηνών στην ψήφιση της συμφωνίας, ώστε να αναγκαστεί το αλβανικό κράτος να σταματήσει την προσπάθεια υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών, ήταν ο ΛΑΟΣ. Τόσο ο Γιώργος Καρατζαφέρης, όσο και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης, Μ. Βορίδης, Η. Πολατίδης, Κ. Αιβαλιώτης και Α. Ροντούλης, με κεντρικό εισηγητή τον Αδωνι Γεωργιάδη, έθεσαν επί τάπητος το ζήτημα και ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποδεχθεί το αίτημα των βορειοηπειρωτών ή έστω να εξηγησει τους λόγους που το απορρίπτει. Μίλησαν με ένταση και κατηγόρησαν την Ν.Δ.Αξιοσημείωτη η επίθεση του προέδρου του ΛΑΟΣ στον υφ. Εξωτερικών κ. Βαληνάκη: " Κατά τα άλλα, κύριε Βαληνάκη, συνεχίστε εσείς τα "πάρε-δώσε" με τον Αμερικάνο, σκύψτε και άλλο στον Αμερικάνο και εκλιπαρείτε την κυρία Κοντολίζα Ράις ή την αυριανή νέα υπουργό, να δεχθεί σε ραντεβού την κυρία υπουργό σας! Αυτοί είστε!"

4 comments:

Anonymous said...

Pai kai PBDNJ na mpirathi, efige o Thomas Mitsos, katigorise ton V. Doule os alvanos poy dulevi gia alvanika simferonta kai oxi gia th elliniki mionotita". O stafanelis as na mas kpy kath th sinveni meta thn apofasi toy elliniko vuli me tin alvania. O Leonard Solis dilose oth "den eisane apo thn omonia stin diamartiria stin athina sto vuli, ala extremistes", O Spyros Petsis oyte den niothete apo kero. O ipoyrgos ths KEAD eine enas antrhopos toy Sigurimi legi o Mitsos, O petherostoy to ipoyrgo Anastas Duros eine o arkigos tou sigurimi kata tis eladas, Jorgo Sulioti",
O S. Batzakis apo Nivitsa

Anonymous said...

File mu Batzaki, einai ksekathara oti i borio-hpiros exei pola na kanei gia na apoktisei ta dikeomata poy orizoyn i dhiethnes symbaseis.

Stin pragmatikotita iparxei megali dhiafora stoys stelxoys tis KEAD kai tis Omonias. Aytoi poy peiran toys psifoys mas gia boyleytes (Spiro petsi kai Dule) tha prepei na mas poyn:

1. Einai nomimo to sxedhio berisha kai kompani gia ti kakomea?
2. einai parabiasei anthropikon dhikeomaton i katigoria poy ekremei edho kai 3 xronia is baros toy prodhroy tis Enoseis Himariton Fredi Beleri kai aloys 14 ?
3. Einai parabiasi to dikastirio poy ekremei eis baros toy Bollano, nai i oxi.
Ara, ean pragmati to KEADH theorei oti h kivernisi berisha kanei parabiaseis, eprepe na eixe katangjilei kai na vgei apo tin synkivernisei.
Ego tha symfo me oso lete oti oi stelexei poy dhithen ekprosopoyn tin eleniki mionotita enei poylimenei.


Apo tin ali meria i Eladha dhen mporei na parei ypopsi tis dhiamartiries mas ti stigmi poy to "eleniko stixoio" (Dule kai kompanei) stin albania synkyberna me to Berisha.
I skakiera einai pantos periploko. Nomizo omos afto poy dhen petixame prin tin ypografei tis symbasis, na to petixoyme tora poy i symbasei ypografike. Xriazete sinenesi kai enosi
as afisoyme tis katigories metaksi mas, dhen symbalei se tipota.
O stefanelis

Anonymous said...

KSEKINAY APO TH PRAKSY TO AGONA MAS. OXI OI OMONIA STOYS POLITHKES EKLOGIES STHN ALVANIA. OPIOS DEN AKOYGY NA PAGH NA GAMITHI ME ALVANUS, EINE PRODOTHS. ALIOS DEN MBOROYME NA EXOUYME TA DIKAMAS DIKEIA. EMIASTE GINI KOMATIA MESA, AI XEIMARIOTES VASANE THN PSIXEI TOY ELLINIZMOY, H DROPOYLITES SYINEXOEZOYNE SINERGASIA ME TON BERISA KAI RAMA, MONO MIA DILOSH THS OMONIAS TOYS MAZEVI...EDO EINE H KOKINI GRAMI, OXI OMONIA STHS POLITHKES EKLOGIES STHN ALVANIA, TORA EINE O OBAMA OXI O BUSH...O PIOS EITHALILE NA POYLISI THN VOREA HPEIRO STUS ALVANUS...

akroqeravnos said...

Edho dhen einai istioselidha tis Omonias. Opote dhe nomizo na akoystei i foni sas (anferomaste sto proigoymeno comment ). Episis apagoreyete i xrisi orologias (glossas) poy dhen teriazei me tin morfosi mas