Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Sunday, March 22, 2009

Το Βορειοηπειρωτικό Φόρουμ δίπλα στον πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και στους 5 καταδικασθέντες της Χιμάρας -

sent by
Για ακόμη μία φορά το τελευταίο διάστημα η αλβανική πολιτεία αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν έχει κάνει κανένα ουσιαστικό βήμα προς τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Μετά την καταδικαστική απόφαση για τους “πέντε” της Χιμάρας, κι ενώ η Αλβανία αντιμετωπίζει την πιθανότητα του διασυρμού στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η ίδια Εισαγγελία (της Αυλώνας) που είχε ξεκινήσει τη διαδικασία δίωξης των “πέντε”, επανέρχεται τώρα αιτούμενη τη φυλάκιση του γενικού προέδρου της Ομόνοιας και δημάρχου Χιμάρας, κ Βασίλη Μπολάνου.... επειδή έπραξε το αυτο-
νόητο και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Η δίωξη κατά του προέδρου της Ομόνοιας, πέρα από τον αβάσιμο και αυθαίρετο χαρακτήρα της, αποδεικνύει ότι έχει ξεκινήσει από τις αλβανικές αρχές, με όχημα το δικαστικό σώμα της χώρας, μία βρόμικη επιχείρηση εκφοβισμού και προσπάθειας φίμωσης κάθε φωνής διαμαρτυρίας υπέρ των δικαιωμάτων της ελληνικής κοινότητας. Το Βορειοη πειρωτικό Φόρουμ καταδικάζει απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια της Εισαγγελίας Αυλώνας και δηλώνει την ολόψυχη συμπαράστασή του στον πρόεδρο της Ομόνοιας.

Ανακοίνωση (2)
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Βορειοηπειρωτικού Φόρουμ μετά λύπης ενημερώθηκε για την τελεσίδικη κα ταδίκη, από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας, των πέντε συμπατριωτών μας, Φρέντυ – Διονύση Μπε λέρη, Αγγελου Κοκκαβέση, Βαγγέλη Κολίλα, Κωνσταν τίνου Λάζαρη και Σοφίας Ράππου, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα με τις κατασκευασμένες και αστήρικτες κατηγορίες α) της προσβολής της Δημο κρατίας της Αλβανίας και των συμβόλων τους και της
β) υποκίνησης σε εθνικιστικό μίσος. Είναι μάλλον αστείο η (ειρηνική) διαδήλωση των πέντε υπέρ ελεύθρων και καθαρών εκλογών κρατώντας ελληνικές σημαίες να εκλαμβάνεται από το αλβανικό κράτος «ως υποκίνηση σε εθνικιστικό μίσος», το ίδιο αυτό κράτος που δεν επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία όταν καίγονται ελληνικές σημαίες σε αλβανικές πόλεις.

Η καταδίκη των συμπατριωτών μας έρχεται να αποδείξει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την πάγια αλβανική πολιτική εκφοβισμού και τρομοκράτησης των Ελλήνων πολιτών, παραβιάζοντας κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μηχανευόμενη τρό πων να το επιτύχει. Είναι πρόσφατα άλλωστε τα γεγονότα στη Χιμάρα, στη Γοραντζή, το Πωγώνι
και, φυσικά, στη Νίβιτσα όπου το αλβανικό κράτος με απροκάλυπτο τρόπο προσπαθεί να υφαρπάξει τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών, γεγονότα που αποκαλύπτουν το σχέδιο της Αλβανίας.
Το Βορειοηπειρωτικό Φόρουμ καταδικάζει απερίφρα στα την εν λόγω απόφαση της (πολιτικά υποκινούμε νης και χειραγωγούμενης) αλβανικής Δικαιοσύνης και καλεί και όλους τους φορείς, τους βορειοηπειρωτικούς συλλόγους, τα ηπειρωτικά σωματεία, την ελληνική κυ βέρνηση αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να συμπαρασταθούν στους πέντε αγωνιστές και να εκδηλώσουν εμπράκτως τη δυσαρέσκειά τους προς τις αλβανικές πολιτικές αρχές. Η δε στήριξή μας στον αγώνα τον συμπατριωτών μας για δικαίωση από το ΕΔΑΔ του Στρασβούργου πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

No comments: