Thursday, September 17, 2009

O Βαγγέλης Ντούλες, του ΚΕΑΔ κατά της νέας κυβέρνησης -Vangjel Dule- kundër kabinetit dhe programit qeveritar.

Με 74 ψήφους υπέρ η αλβανική Βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Σαλι Μπερίσα.
Μετά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Σάλι Μπερίσα, υπέρ της νέας κυβέρνησης ψήφισαν 74 βουλευτές και κατά ψήφισε μόνο ο Βαγγέλης Ντούλες, του ΚΕΑΔ .
Οι 65 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος απουσίασαν από την ψηφοφορία, εφαρμόζοντας την απόφαση του συνεδρίου του κόμματος να μποϊκοτάρουν τη νέα βουλή, την οποία θεωρούν παράνομη και προϊόν νοθείας στις εκλογές.

Η μεγαλύτερη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Σάλι Μπερίσα, θα είναι η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η νέα "κυβέρνηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης"- όπως την ονομάζει ο κύριος Μπερίσα- αποτελείται από 15 υπουργούς και είναι προϊόν πολιτικού συνασπισμού μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματος, του Σάλι Μπερίσα, του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης, του Ιλίρ Μέτα και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, του Φατμίρ Μεντίου.


TIRANE- Ballkan Web
Kuvendi miraton programin dhe kabinetin e ri qeveritar
Ora: 23:11-Pas një seance maratonë, ku u prezantua programi i qeverisë së re të 4 viteve të ardhshme, deputetët e maxhorancës miratojnë qeverinë e re të kryeministrit Berisha me 74 vota pro dhe një kundër. Përmes votimit me anë të kartave elektronike deputetët kanë miratuar qeverinë “Berisha 2” pa praninë e opozitës e cila bojkoton Kuvendin duke kërkuar zbardhje të asaj që ajo e quan “krim elektoral” në zgjedhjet e 28 qershorit. Vetëm një votë, ajo e kreut të PBDNJ, Vangjel Dule, shkoi kundër kabinetit dhe programit qeveritar.

No comments: