Wednesday, December 09, 2009

Drejtesia shqiptare ka marre ne patronazh Bollanon

Bollano merret i pandehur, per abuzime me lejet e ndertimit


E Merkure, 09 Dhjetor 2009 (Koha Jone)

Tirane-Kryetari i bashkise se Himares, Vasil Bollano, eshte bere serish objekt hetimi nga drejtesia. Kete here ai eshte marre i pandehur me akuzen e "shperdorimit te detyres". Prokuroria e Pergjithshme njoftoi se me kete akuze, kryetari i bashkise se Himares eshte derguar i pandehur ne gjendje te lire, ne gjykate me date 7 dhjetor 2009. Sipas prokurorise ai ka abuzuar me dhenien e lejeve te ndertimit. Mesohet se Prokuroria e Vlores qe ka nisur hetimin, e ka thirru disa here kryebashkiakun e Himares per te dhene shpjegime, por ai e ka refuzuar kete kerkese. Bollano eshte derguar si i pandehur, me akuzen e "falsifikimit te formulareve, kryer ne bashkepunim", gjate ushtrimit te detyres si kryetar i Keshillit te Rregullimit te Territorit (KRT) prane bashkise Himare dhe njekohesisht kryetar i kesaj bashkie. Prokuroria e Vlores ka ngritur te njejten akuze edhe per 4 funksionare te tjere te bashkise Himare, Polimer Rucit, me detyre sekretar i KRT-se dhe drejtor i Zyres se Urbanistikes prane kesaj bashkie gjate viteve 2005-2008, Leonard Hysit, sekretar i KRT-se, aktualisht drejtor i Zyres se Urbanistikes, Eugen Gjyzarit, jurist i KRT-se dhe Tatjana Dhimes, sekretare e KRT-se, gjate viteve 2005-2008. Te gjithe keta zyrtare hetohen ne gjendje te lire. Procedimi penal ndaj tyre ka nisur mbi bazen e kallezimeve te bere nga disa persona banues te Himares dhe Jales.

No comments: