Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Thursday, June 17, 2010

Gjykata e Apelit rrezon gjykimin arbitrar ndaj Bollanos

Vasil Bollano shpallet i pafajshëm, Apeli rrëzoi vendimin për dënimin

ANILA PECI | 16/06/2010 (Shekulli)

VLORË- Shpallet i pafajshëm kryetari i bashkisë së Himarës, Vasil Bollano. Vendimi është marrë sot nga Gjykata e Apelit të Vlorës, e cila ka rrëzuar vendimin e Shkallës së Parë, që e dënoi Bollanon me 6 muaj burg, 5 milionë lekë gjobë si dhe i hoqi për 3 vjet të drejtën e funksioneve publike.


Trupi gjykues nën drejtimin e relatores Iliba Bezati ka marrë vendimin e pafajësisë, duke ju referuar faktit se nuk është provuar fakti se kreu i bashkisë së Himarës të ketë konsumuar elemente të veprës penale, duke mbyllur njëkohësisht edhe "çështjen Bollano", aq shumë të përfolur vitet e fundit.


Bollano u akuzua se hoqi tabelat shqip në rrugën Qeparo-Llogara dhe vendimi për fajësinë në shkallën e Parë u mor nga gjykatësi Shkëlzen Selimi.

Sipas vendimit të Gjykatës për 3 vjet, Bollano nuk do të mundte të ushtronte asnjë funksion administrativ që deri më tani ja ka lejuar funksioni i tij si kryebashkiak i Himarës, por ndërsa vijoji çështjen në shkallën tjetër të gjyqësorit, në Apel, Bollano vijon të ushtrojë të njëjtat funksione. Sipas vendimit të sotëm të Apelit të Vlorës, të gjitha vendimet e shkallës së parë bien poshtë.

Shkak për hetimin dhe më pas gjykimin në Gjykatën e rrethit të Vlorës është bërë një urdhër, që është lëshuar prej kryetarit të Bashkisë, Vasil Bollano në muajin tetor të vitit 2007 për heqjen e tabelave në gjuhën shqipe në aksin rrugor Qeparo-Llogara, gjë që, sipas Prokurorisë, ka sjellë një dëm prej rreth 2.1 milionë lekësh.

Këto tabela ishin vendosur në kuadrin e një projekti për zhvillimin e turizmit i shtrirë përgjatë gjithë bregdetit nga Vlora në Sarandë, i financuar nga Ministria e Transportit, Punëve Publike dhe Telekomunikacionit dhe Ministria e Turizmit, Kulturës, Rinisë e Sporteve.

Gjatë fazës së hetimit, Bollano ka pranuar se ka dhënë një urdhër për heqjen e tabelave në gjuhën shqipe, por ai ka pretenduar se për vendosjen e tyre nuk ishte marrë leje nga bashkia.

1 comment:

Anonymous said...

Z. Pelivan Malaj insiston tek akuzat e tij mbeshtetur ne logjike nacionaliste, duke mohuar te drejten e himarioteve per tabela ne gjuhen qe flitet aty:

(sipas Shqip)
Apeli i Vlorës shpall të pafajshëm kryebashkiakun e Himarës, por prokuroria këmbëngul

Gjykata e Apelit e Vlorës ka vendosur dje të shpallë të pafajshëm kryetarin e Bashkisë së Himarës, Vasillaq Bollano, i cili ishte dënuar nga Gjykata e Faktit për shpërdorim të detyrës me 6 muaj burg, 500 mijë lekë gjobë dhe ndalim të ushtrimit të funksioneve publike për tre vjet.

Në seancën e zhvilluar dje në kushtet e konspiracionit të plotë në Gjykatën e Apelit në Vlorë, trupi gjykues me relator Iliba Bezatin e ka deklaruar kryebashkiakun himarjot të pafajshëm, duke arsyetuar se ai nuk provohet të ketë konsumuar elementë të veprës penale të shpërdorimit të detyrës, duke rrëzuar kështu vendimin e një viti më parë të Gjykatës së Shkallës së Parë, që e cilësoi atë fajtor.

Prokurori i çështjes, Pelivan Malaj, tha dje pas daljes së vendimit se nuk ishte dakord me dhënien e pafajësisë, pasi prokuroria ka prova të mjaftueshme që vërtetojnë konsumimin e veprës penale. “Ne kemi bërë rekurs në Gjykatën e Lartë dhe presim që argumentet tona të pranohen nga kjo gjykatë”, tha dje prokurori Malaj.

Më 21 prill të vitit 2009, kryetari i Bashkisë së Himarës, Vasillaq Bollano, u dënua nga Gjykata e Shkallës së Parë e Vlorës me vendimin e trupit gjykues të kryesuar nga Shkëlzen Selimi. Në këtë vendim përcaktohej se Bollano kishte shpërdoruar detyrën e tij publike, duke urdhëruar heqjen dhe çmontimin e sinjalistikës rrugore në segmentin Llogora-Qeparo, pjesë e rrugës kombëtare Vlorë-Sarandë.

Sipas këtij vendimi, nga dy urdhra të lëshuar prej kryebashkiakut himarjot ishin dëmtuar interesat shtetërore, shoqëruar kjo me një dëm financiar prej rreth 1.8 milionë lekësh. Në vendimin përkatës përcaktohej gjithashtu se Bollano kishte konsumuar elementë të veprës penale të shpërdorimit të detyrës, e parashikuar në nenin 248 të Kodit Penal.

Shkak për këtë dënim janë bërë dy urdhra të lëshuar prej Bollanos për policinë bashkiake, në muajt tetor dhe dhjetor të vitit 2007, për heqjen e tabelave që ishin vendosur me miratimin e Drejtorisë së Përgjithshme të Rrugëve në aksin rrugor Qeparo-Llogora.

Këto tabela ishin vendosur në kuadrin e një projekti për zhvillimin e turizmit, i shtrirë në segmentin nga Vlora në Sarandë, financuar nga Banka Botërore, në bashkëpunim me Ministrinë e Transportit, Punëve Publike dhe Telekomunikacionit, si dhe Ministrinë e Turizmit, Kulturës, Rinisë e Sporteve, me një vlerë prej rreth 6 milionë lekësh. Përmes këtyre tabelave, evidentoheshin objektet me vlerë historike, arkeologjike e turistike të zonës, mes të cilave plazhi i Dhërmiut, kalaja e Himarës, kalaja e Porto Palermos etj.

Zyrtarisht, Vasillaq Bollano ngriti pretendimin se këto tabela ishin vendosur pa lejen e Bashkisë së Himarës, që ka nën administrim territorin ku kalon ky segment i rrugës kombëtare. Sipas kryebashkiakut, për tabelat duhej të merrej miratimi i KRRT-së së bashkisë, gjë që u anashkalua dhe u bë shkak për urdhrin e shkuljes së tyre.

Por e vërteta qëndron ndryshe dhe për këtë ekzistojnë dokumente që Vasillaq Bollano ia ka dërguar Prefekturës së Vlorës. Në mars të vitit 2008, kur gazeta “Shqip” denoncoi për herë të parë shkeljen e kryer nga Bollano, prefekti i atëhershëm i Vlorës, i ndjeri Xhevahir Rexhepi deklaroi se Vasillaq Bollano kishte bërë dy shkresa, drejtuar atij dhe prefektit paraardhës, Kreshnik Alimerko, ku kërkonte që tabelat që po vendoseshin në rrugën nacionale, përveç gjuhës shqipe dhe angleze, të ishin edhe në gjuhën greke. Pikërisht pas refuzimit të këtyre kërkesave nga dy prefektë të Vlorës, Bollano nxori urdhrin për shkuljen e tabelave që tregonin zonat turistike, objektet me vlera historike dhe objektet e kultit në zonë.