Monday, September 20, 2010

Mνημόσυνο του Έλληνα ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα,

http://news.ert.gr/local/localmapDet.asp?id=525540
Με συμμετοχή πολιτικών εκπροσώπων από την Ελλάδα τελέστηκε την Κυριακή το πρωί στη Χιμάρα το 40ήμερο μνημόσυνο του Έλληνα ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα, που δολοφονήθηκε στις 12 Αυγούστου. Η επιμνημόσυνος δέηση ετελέσθη από το Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Στην τελετή παρέστησαν από το ΠΑΣΟΚ η γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα, ο γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος, Κώστας Πανταζής, και ο βουλευτής Ιωαννίνων, Μιχάλης Παντούλας. Η ΝΔ εκπροσωπήθηκε από τον βουλευτή Πιερίας, Κώστα Κουκοδήμο, και ο ΛΑΟΣ από τον βουλευτή Β΄ Αθηνών Άδωνι Γεωργιάδη. Παρούσα ήταν η πολιτική ηγεσία της ελληνικής μειονότητας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», δήμαρχο Χιμάρας, Βασίλη Μπολάνο, και τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε. Από την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα παρόντες ήταν ο σύμβουλος Β΄ Ι. Βικελίδης και ο υπεύθυνος Τύπου Κ. Αποστολόπουλος.
Σύνταξη – Επιμέλεια: Βασιλική Γκόρου


Ατύχημα «βαφτίζουν» οι Αλβανοί την εν ψυχρώ δολοφονία Α. Γκούμα

➤ Χθες το 40νθήμερο μνημ όσυνό του στη Χειμάρα

• Πολιτικοί εκπρόσωποι από την Ελλάδα παραβρέθηκαν χθες στη Χειμάρα, στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Έλληνα ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα που, ως γνωστόν, δολοφονήθηκε στις 12 Αυγούστου.
Εψάλη μνημόσυνο και τρισάγιο στον τάφο του από το Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο, ενώ δεν εκφωνήθηκαν ομιλίες και δεν πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Και αυτό, διότι οι παράγοντες της Μειονότητας θέλησαν να αποφύγουν πιθανή όξυνση στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις.
Να σημειωθεί ότι οι Αλβανοί (πολιτικοί και τύπος) φαίνεται πως έχουν υιοθετήσει την άποψη των κατηγορουμένων, ότι πρόκειται για ατύχημα. Αντίθετα οι Βορειοηπειρώτες επιμένουν ότι ήταν δολοφονία για εθνικούς λόγους.
Να υπενθυμίσουμε ότι τρεις Αλβανοί από την Αυλώνα λογομάχησαν με τον 37χρονο Αριστοτέλη Γκούμα. Τον καταδίωξαν και όρμησαν με το αυτοκίνητό τους πάνω στη μηχανή του, καταπλακώνοντάς τον. Η Αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα, τα αποία, όμως, στη συνέχεια αποφυλακίστηκαν.
***
• Στην λιτή εκδήλωση μνήμης παρέστησαν από το ΠΑΣΟΚ η Γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα, ο Πρόεδρος της Νεολαίας του κόμματος Κώστας Πανταζής και ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Παντούλας. Η Ν.Δ. εκπροσωπήθηκε από το βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο και ο ΛΑ.Ο.Σ. από το βουλευτή Β’ Αθηνών Άδωνι Γεωργιάδη.
Παρούσα ήταν η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Μειονότητας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και Δήμαρχο Χειμάρας Βασίλη Μπολάνο και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε.
Από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα παρόντες ήταν ο σύμβουλος Β’ Ιωάννης Βικελίδης και ο υπεύθυνος τύπου κ. Αποστολόπουλος.

No comments: