Wednesday, November 03, 2010

Συνταξη ΟΓΑ στη τραπεζα- αφου επιβεβαιώνεται ότι είναι ακόμη στην ζωή!

Καθυστερήσεις στην πληρωμή των συντάξεων στους δικαιούχους του ΟΓΑ αυτόν τον μήνα. Ο λόγος;

Ο Οργανισμός ξεκίνησε μετά από χρόνια τον έλεγχο για να διαπιστωθεί ποιοι από τους δικαιούχους είναι ζωντανοί και ποιοι παίρνουν σύνταξη χωρίς να είναι στην...ζωή.
Όπως δήλωσε στο Mega σήμερα το πρωί ο Διοικητής του ΟΓΑ Λευτέρης Παπαγεωργίου αυτό τον μήνα περίπου 2.000 συνταξιούχοι δεν πήραν την σύνταξη τους γιατί υπάρχει αμφιβολία αν είναι ζωντανοί. Μάλιστα όπως είπε μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει οι συνταξιούχοι να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο που θα τους αποσταλεί και με αυτό θα επιβεβαιώνεται ότι είναι ακόμη στην ζωή και δικαιούνται να παίρνουν την σύνταξη τους. Για όσους δεν πάρουν αυτό τον μήνα την σύνταξη, και εφόσον επιβεβαιώσουν ότι ζουν θα πληρωθούν δύο συντάξεις τον επόμενο μήνα μαζί με το καλοκαιρινό επίδομα.
Μια νέα εξέλιξη είναι και το πως θα καταβάλλεται η σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαγεωργίου από το νέο χρόνο όλες οι συντάξεις θα πληρώνονται μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ. Έχει ήδη αρχίσει η αποστολή των ειδικών εντύπων στους συνταξιούχους που θα το συμπληρώσουν και θα το στείλουν στον ΟΓΑ και έτσι πλέον τα λεφτά θα μπαίνουν απευθείας σε λογαριασμό.
Σε ότι αφορά συνταξιούχους που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές ή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ο ταχυδρόμος θα συνεχίσει να τους χτυπά την πόρτα αφού παρουσιάσουν τα κατάλληλα δικαιολογητικά μαζί με το έντυπο που θα τους αποσταλεί.

2 comments:

Anonymous said...

Sa i Vertete eshte ky lajm qe paraqitet tek Panorama? Di njeri me shume informacion?

Kristaqi

______________________


Greqia heq pensionet në Shqipëri

Sipas këtij vendimi, bëhet pothuaj e vështirë që minoritarët grekë në Shqipëri të përfitojnë pensionet që kanë marrë ndër vite, duke filluar nga 250 deri në 480 euro. Qeveria e Papandreut, e ndodhur në kushte të vështira për të menaxhuar financat e shtetit, është detyruar të ndërpresë mbështetjen financiare me pensione.

Vendimi
Vendimi i Institutit përkatës OGA, i cili ka nisur zbatimin nga data 1 nëntor e këtij viti, përcakton që minoritarët grekë në Shqipëri nuk mund të tërheqin më pensionin e tyre me prokurë, siç kanë bërë deri tani. Sipas vendimit, minoritari duhet të jetë banor në shtetin grek dhe nëse nuk paraqitet në 10 ditët e para të muajit, pensioni i digjet dhe nuk i jepet. Deri më sot, pensionistët minoritarë, që mendohet të jenë rreth 25 mijë përfitues, përcaktonin një person me prokurë, i cili u tërhiqte paratë në zyrat përkatëse të pensionit. Por vendimi i OGA-s përcakton se nuk do të jepet më pension me prokurë dhe se pensionisti duhet të paraqitet personalisht brenda 10 ditëve të para të muajit në zyrat përkatëse në Greqi, për të marrë pensionin. Kjo e bën pothuaj të pamundur tërheqjen e pensionit nga minoritarët, pasi u duhet të udhëtojnë çdo muaj për në Greqi. Në rast se minoritarët përfitues nuk shkojnë të tërheqin pensionin, atëherë ai digjet dhe nuk u jepet. Ky vendim pritet të bllokojë në mënyrë masive dhënien e pensioneve për minoritarët shqiptarë. Arsyeja mbetet kriza greke financiare, e cila është detyruar të ndërpresë praktikën e shpërblimit me pensione ekstra për minoritarët grekë në Shqipëri, e cila shpesh ka pasur akuza se janë përdorur për të rritur numrin artificialisht të minoritarëve në Shqipëri. Vendimi i OGA-s i është shpërndarë të gjitha prefekturave në Greqi dhe u është bërë me dije edhe punonjësve të zyrave të shpërndarjes së pensioneve. "Ju lutem të vini në dijeni të gjitha degët e zyrave të shpërndarjes së pensioneve dhe zyrës së postave për zbatimin e këtij urdhri", thuhet në vendim, me firmën e drejtorit të OGA-s, Stefanos Rizos. Ky udhëzim bën të pamundur që minoritarët të përfitojnë pensionin nga shteti helen, siç e kanë përfituar të paktën këto 15 vitet e fundit.

akroqeravnos said...

Mund te lexoni letren e Elta derguar postave, publikuar ne dt 8 /11/2010.
Por duhet te kihet parasysh se pensionet nga jenari e tutje do te zhirohen direkt ne Banken ku ka secili i interesuar nje llogari per pension(Alfa Bank, Ethiki, etj). Llogaria ne banke do te jete me dy emra.