Wednesday, December 01, 2010

Σε αγωνία η μητέρα του ιδρυτή του WikiLeaks

Julian Assange

Η μητέρα του Αυστραλού Τζούλιαν Ασάντζ, ιδρυτή του WikiLeaks δήλωσε σήμερα πως στενοχωριέται για το διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του γιου της και τόνισε πως δεν θέλει να τον καταδιώξουν και να τον φυλακίσουν.

Η Ιντερπόλ εξέδωσε χθες Τρίτη διεθνές ένταλμα για να βοηθήσει στη σύλληψη του Ασάντζ, ο οποίος καταζητείται στη Σουηδία επειδή θεωρείται ύποπτος για σεξουαλικά εγκλήματα. Ο ίδιος διαψεύδει τις κατηγορίες αυτές.

Η Κριστίν Ασάντζ, που έχει ένα κουκλοθέατρο στο Κουίνσλαντ, επισήμανε πως ανησυχεί για το αν είναι καλά ο γιος της, την ίδια ώρα που η Αυστραλία τάχθηκε στο πλευρό των ΗΠΑ στην διενέργεια έρευνας για το αν ο Ασάντζ και το WikiLeaks παραβίασαν το Ποινικό Δίκαιο και τους νόμους για την ασφάλεια.

"Είναι γιος μου και τον αγαπώ και φυσικά δεν θέλω να συλληφθεί και να φυλακιστεί. Αντιδρώ όπως κάθε μητέρα. Είμαι πολύ στενοχωρημένη. Πολλά από αυτά που γράφονται για μένα και τον Τζούλιαν δεν είναι αλήθεια", υπογράμμισε μιλώντας στο αυστραλιανό ραδιόφωνο.

Ο Ασάντζ που γεννήθηκε στο Τάουνσβιλ του Κουίνσλαντ, έχει περάσει στην παρανομία από την στιγμή που άρχισαν να δημοσιοποιούνται από το WikiLeaks περισσότερα από 250.000 απόρρητα αμερικανικά έγγραφα. Το ένταλμα σύλληψης κατά του Ασάντζ εκδόθηκε από την εισαγγελία του Γκέτεμποργκ στις 18 Νοεμβρίου.

No comments: