Thursday, June 09, 2011

17-18 Korrik, Konferenca e 3-te Panhimarjote-Hotel Bellevue, ne Dhermi

post by Dr. Kristaq V. JORGJI [dhermijorgji@yahoo.com]
Ky mesazh eshte per te bere lajmerimin e radhes per Konferencen 3te Pan-Himariote. Me poshte, keni programin e fundit te Konferences.
Komisioni organizues ju ben me dije se grupi i kontribuesve nga Tirana do te kete ne dispozicion nje mikrobus me date 17 Qershor 2011 per te ardhur nga Tirana ne Dhermi dhe Kthimin nga data 18 Qershor 2011. Do te njoftoheni ne vazhdim per vendin dhe oren e e takimit per te marre mikrobuzin.
Per kontribuesit e tjere, ardhja dhe largimi jane me mjetet e tyre per tecilet ne do te luteshim qe te merni kuponat e karburantit (nese do te vini me makinat tuaja); sikurse biletat e udhetimit nese do te vini me mjete jo-personale. Shpenzimet per udhetimin sikurse edhe qendrimin dhe hotelin per konferencen do te mbulohen nga organizimi i konferences.
Konferenca do te zhvillohet ne mjediset e Hotel Bellevue, ne Dhermi. Do t'ju luteshi te merrni parasysh se akomodimi do te behet ne dhoma dyshe. Bashkengjitur po ju nisin edhe ftesen (ne MS Publisher).
Te Gjithe autoret qe kane emrin ne ftese jane te lutur , te pergatisin prezantimin e tyre ne Power Point apo jo, por duke mos kaluar kohen e programuar.
Ju lutemi te kontaktoni, ne rast pyetjeje.
Dita I, e premte 17 Qershor 2011
16. 30 Hapja e Konferences
16. 35 Pershendetje nga Autoritetet Lokale
16. 40 Pershendetje nga te ftuarit
Seanca e Parë
17.00 Priamo Bollano Himara me historine e saj
17.15 Jani Koci Historia e hershme e Himares
17.30 Ferit Duka Himara ne dokumentet Osmane
17.45 Irena dhe Minella Gjoni Kapetanata e Bregdetit
18.00 Llambro Ruci Spiro Milo, Gjenerali dhe Greqishtja e tij
18.15 Kristaq Jorgji Misioni i murgjeve baziliane ne Himare– Faza I
18.30 Pushim per Kafe
18.45 Pëllumb Xhufi Stratiotet Himariote
19.00 Priamo Bollano Venomet e Himares
19.15 Llazar Gjergji, Niko Nesturi Origjina e familjeve ne krahinen e Himares
19. 30 Romeo Hanxhari Udhetaret e huaj ne Himare gjate shekujve XVIII
19.45Petrika Thengjilli Himara nga rregjistrat turke tek Leak
20.00 Minella Gjoni Marredhenjet e Himares me Ali Pashen
20. 00 Mbyllja e Dites se pare
Dita II, e shtune 18 Qershor 2011
08.30 Artan Gjika, Priamo Bollano Himara gjate viteve te para te shtetit shqiptar dhe viteve te mbreterise .
08.45 Marko Gjikopulli, Minella Gjoni Arsimimi ne Bregdet– Shkolla Dhermiut dhe Shen Vasilit
09.00 Llambro Ruci Mendime mbi te foluren greke ne Himare
09.15. Foto Bixhili Aspekte te kultures Himariote
09.30 Spiro Nika Monumentet Fetare ne Bregdet
09.45 Irena Gjoni Areali mitollogjik i Bregdetit te Jonit
10.00 Skender Sala, Perikli Gjirazi Monumentet Natyrore ne zonen e Himares
10.15 Spiro Thodhorjani, J. Hanxhari, Th. Ruci Pasurite Natyrore
10.30 - 10.45 P. Hoxha, A. Vranaj, R. Konomi Natyra dhe njeriu ne zhvillimin e infrastruktures
10.45-11. 00 Pushim Kafe
11.00 Natasa Gregoric Studime antropollogjike ne zonen e Himares
11.15 Margarit Gjoka Mendime mbi kendveshtrimin e historiografisë shqiptare
11.30 Priamo Bollano Himara gjate lufterave Ballkanike e vitet e luftes I Boterore
11.45 Fatos Lubonja
11.45. Konkluzione dhe mbyllja e Konferences

No comments: