Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Wednesday, August 10, 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΜΑΡΙΩΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΜΑΡΙΩΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Από τον Σύλλογο Χιμαριωτών Αμερικής εξεδώθη ανακοίνωση με πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με την απογραφή ακίνητων περιουσιών που διεξάγεται στη Χιμάρα.

Η απογραφή διεξάγεται από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), μέσω μιας αλβανικής εταιρίας και με τη συνεργασία των αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλο το εγχείρημα, που αφορά και την Επαρχία Αλύκου, τελεί υπό την αιγίδα των πρεσβειών της Ελλάδας, της Τσεχίας και της Ελβετίας.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου Χιμαριωτών Αμερικής, στα ελληνικά και αγγλικά, έχει ως εξής:

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΜΑΡΙΩΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
«Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ»

10 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση


Αγαπητοί πατριώτες

Πριν από μερικούς μήνες μια αλβανική εταιρία, η «Lorenco, Cο» που χρηματοδοτείται από τον ΟΑΣΕ, ξεκίνησε την καταγραφή των ακινήτων στην περιοχή της Χιμάρας. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την καταγραφή όλων των κτιρίων (κατοικιών και επιχειρήσεων) και των παρακειμένων μερών τους. Η δεύτερη φάση θα περιλάβει όλες τις άλλες ακίνητες περιουσίες.
Η πρώτη φάση είναι ακόμη σε εξέλιξη. Προκαταρκτικοί κατάλογοι και χάρτες είναι διαθέσιμοι στο στο Δημαρχείο Χιμάρας και στο διαδίκτυο.
Για την ενημέρωσή μας, η διαδικασία της καταγραφής των περιουσιών έχει ως εξής:
- προκαταρκτική καταγραφή: δημιουργία προκαταρκτικών καταλόγων και χαρτών των περιουσιών (πραγματοποιήθηκε)
- υποβολή καταγγελιών (παραπόνων): ο καθένας μπορεί να υποβάλει παράπονα συνοδευόμενα από δικαιολογητικά με υπογραφές, σε περίπτωση που σε μια ιδιοκτησία εμφανίζεται λάθος όνομα (σε εξέλιξη)
- σύνταξη τελικών καταλόγων: ο τελικός κατάλογος θα είναι έτοιμος έως το τέλος του Σεπτεμβρίου.
- νομιμοποίηση της καταγραφής από το κράτος: η εταιρία θα παραδώσει τους καταλόγους και τους χάρες στο «Γραφείο Καταγραφών Περιουσιών» όπου οι κατάλογοι θα εισαχθούν στα Αλβανικά Αρχεία (Υποθηκοφυλακεία).
Ενθαρρύνουμε τον κάθε ένα που έχει μια αξίωση ιδιοκτησίας στη Χιμάρα να επικοινωνήσει μαζί μας, τους συγγενείς ή το Δημαρχείο Χιμαραίων για περισσότερες πληροφορίες.
Η έναρξη της δεύτερης φάσης θα γίνει όταν θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση.
Προσοχή: Συμπληρώστε τις καταγγελίες σας εγκαίρως (πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου)

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Συλλόγου Χιμαριωτών Αμερικής
THE HIMARRIOTON SOCIETY OF AMERICA
“H XEIMMAPPA”August, 10 2011


Announcement

Dear Patriotes:

Few months ago an Albanian Firm, “Lorenco, Co”, financed by OSCE, started the registration of properties in Himara Region. The First Phase includes the registration of all the Buildings (Homes and Business) and their adjacent Lots. The Second phase will include all other Land properties.

The First Phase is still in progress. Preliminary Lists and Maps are available on the Himara Municipality (Bashkia Himare) Web Page.

To the best of our knowledge the process of registration of properties is as follows:

Ø Preliminary Registration: Make Preliminary Lists and Property Maps (Done)
Ø File a Complaint: Anyone can file a complaint with supporting documents with the Firm if wrong owners name shows in your property. (in Progress)
Ø Final List Compilation: Final List will by ready by the end of September.
Ø Legal (State) Registration: Firm will hand over their Lists and Maps to the “Office of Registration of Properties” where the Lists will be entered into the Albania Archives (Hipoteka).

We encourage everyone who has a property claim in Himara to contact us, their relatives or the Himara Municipality for further information.
The Second Phase will start as soon as the First Phase is completed.

Attention: File your complaints on time (before the End of September)

Respectfully,

Board of Directors
The Himarrioton Society of America

No comments: