Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Friday, September 30, 2011

Απογραφή-πυριτιδαποθήκη

Σε μποϊκοτάζ της απογραφής του πληθυσμού, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου στην Αλβανία, καλούν η Ομόνοια και άλλες οργανώσεις μειονοτήτων, καταγγέλλοντας ότι η διαδικασία δεν πληροί τα διεθνή κριτήρια, ενώ αποσκοπεί στην τεχνητή συρρίκνωσή τους.

Την ίδια στιγμή αυξάνουν οι εκκλήσεις προς ΗΠΑ και Ε.Ε. για μέτρα που θα διασφαλίσουν ότι η απογραφή, η οποία για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες θα καταμετρήσει εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, θα διεξαχθεί χωρίς παρεμποδίσεις, χειραγώγηση ή εκφοβισμούς.

Ο Βασίλης Μπολάνος, πρόεδρος της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας, καταγγέλλει ότι η απογραφή δεν αποσκοπεί στον προσδιορισμό του ακριβούς αριθμού των μειονοτήτων, αλλά ακριβώς στο αντίθετο.

Στον ίδιο άξονα με την Ομόνοια κινούνται και οι ενώσεις των Βλάχων, της σερβικής και της σλαβομακεδονικής μειονότητας.

Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται τροποποίηση του νόμου απογραφής που υιοθετήθηκε από την αλβανική Βουλή τον Ιούλιο, ύστερα από πρωτοβουλία του κόμματος των Τσάμηδων (PDIO), και ποινικοποιεί, όπως υποστηρίζουν, τον αυτοπροσδιορισμό.

Για παράδειγμα, εάν μέλος της μειονότητας δηλώσει τώρα ελληνική εθνικότητα, ενώ στο ληξιαρχείο έχει δηλωθεί Αλβανός, υποκύπτοντας σε πίεση του καθεστώτος Χότζα, απειλείται με πρόστιμο 1.000 ευρώ για «ψευδή στοιχεία».

No comments: