Saturday, December 03, 2011

U.S. HELLENIC HUNTING, FISHING & SHOOTING ASSOCIATION FOR ENVIRONMENTAL CONSERVATION

---------- Forwarded message ----------
From: USHHFSAEC [ushhfsaec@yahoo.com]
Date: 2011/11/28
Subject: MOYMIES-TSAMIDES
To:


U.S. HELLENIC HUNTING, FISHING & SHOOTING ASSOCIATION
FOR ENVIRONMENTAL CONSERVATION
4523 Broadway, 5B, New York, NY 10040-2417
• Tel.: 212-942-9167 • Μob.: 917-399-0394 • Ε-mail [info@ushhfsaec.org ]
Ν. Υόρκη 27 Νοεμβρίου 2011
ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων μείζονος Ν. Υόρκης
Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο
22-51 29 δρόμοι Αστόρια Ν. Υόρκη 11105
Τηλ. 7182046500
Σεβαστέ μας κ. Ηλία Τσεκερίδη
Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την ευαρέσκειά μας στο ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας σας απεφάσισε εγκαίρως να προγραμματίσει την εθνική μας παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Ν. Υόρκης την Κυριακή 25η Μαρτίου 2012 στη 1.00 το μεσημέρι ανήμερα της εορτής ως και τις συναφείς εκδηλώσεις αυτής.
Όπως σας ενημέρωσε τηλεφωνικώς ο Πρόεδρός μας, η Επιτροπή Δημοσίας Τάξεως της Ομοσπονδίας μας συνεπικουρούμενη από την Επιτροπή προλήψεως και καταστολής του εγκλήματος του HANC θα προσφέρει εμπιστευτικώς τας πληροφορίας της, συνεργαζόμενη με όλας τας υπηρεσίας ασφαλείας του Δήμου της ν. Υόρκης ως και των πολιτειακών και ομοσπονδιακών υπηρεσιών αι οποίαι θωρακίζουν την άμεμπτο διεξαγωγή της παρελάσεώς μας ως και τας εκδηλώσεις αυτής, προσφέροντας προς τους υψηλούς προσκεκλημένους οι οποίοι συμμετέχουν στην παρέλασή μας την διαπεπιστευμένη προστασία.
Τα μέτρα ασφαλείας τα οποία θα λάβουμε εφέτος θα είναι αυξημένα λόγω των προπηλακισμών όλων των πολιτικών της Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίοι προπηλακίζονται σε καθημερινή βάση ακόμη και στη μητροπολιτική Ν. Υόρκη. Όπως σας ανέφερε ο Πρόεδρός μας κ. Στυλιανός Μανής κατά την κατάθεσή σας σχετικά με την παρέλαση στο Συμβούλιο του HANC στην Αστόρια της Ν. Υόρκης την 5η Νοεμβρίου 2011 αλλά και στην ενημέρωση την οποία έκανε δημοσίως στην πανομογενειακή της 17ης Νοεμβρίου 2011 στα Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, η Επιτροπή μας ενημέρωσε τας αστυνομικάς αρχάς διά την εμφάνιση ομάδος 700 ατόμων οι οποίοι προφασιζόμενοι ότι είναι οι Αλβανοτσάμηδες προέβαλαν φωνασκούντες συνθήματα με τα οποία διακηρύττουν ότι διεκδικούν την Ήπειρο. Η αρχική των αυτή εκδήλωσις εγένετο κατά τη διάρκεια της παρελάσεως του Κολόμπους Ντεϊ στη Ν. Υόρκη τον περασμένο μήνα Οκτώβριο συγκεκριμένως δε, εμπόδισαν την κυκλοφορία στη συμβολή του Τάιμς Σκουέρ της Ν. Υόρκης μεταξύ των 46 και 45 δρόμων καταλαμβάνοντας τα πεζοδρόμια και τους δρόμους με αυτοκίνητα δικά των εις τα οποία επέβαιναν κρατώντας σημαίες της τσαμουριάς τα ως άνω άτομα (τα σχετικά βίντεο υπάρχουν στο διαδίκτυο).
Επειδή οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις που είναι εντεταλμένες να προφυλάσσουν από κάθε έκτροπο το ειδικό αυτό σημείο στη συμβολή των 43 έως 47 δρόμων όπου η Λεωφόρος Μπρόντγουεη και η 7η Λεωφόρος αλλάζουν ροή κατευθύνσεως προς νότο, δεν επενέβησαν να τους προτρέψουν ή να διαλυθούν ή να απομακρυνθούν καθότι προκαλούσαν κυκλοφοριακό πρόβλημα, μας βάζει σε σκέψεις οι οποίες δε θα θέλαμε να επαληθευθούν. Δια αυτό το λόγο αναφερθήκαμε στην Ειδική Υπηρεσία της Αστυνομίας που είναι επιτετραμένη δια την παρέλασή μας με τον υπαστυνόμο Κέβιν Οκάνορ (καθότι στας αστυνομικάς υπηρεσίας υπάρχουν στεγανά όπου η μία δε γνωρίζει τι πράττει η ετέρα).
Προς τούτοις ειδική σύσκεψη διά το ως άνω θέμα θα έχουν εις τας Αθήνας την ερχομένη εβδομάδα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή και υπηρεσιακούς παράγοντες, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Γεώργιος Μανίκας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρό μας κ. Στυλιανό Μανή τον Πρόεδρο του ΑΗΙ της Ελλάδος κ. George C. Economou δικηγόρος, καταγόμενος από την Αμμόχωστο της Κύπρου, και τους κ.κ. Παναγιώτη Αποστολόπουλο, Δημήτριο Μαντά, Θεόδωρο Αλφαντάκη, Αθανάσιο Παπαγεωργακόπουλο, Βασιλική Παπαχρήστου, Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αντώνιο Κουρή, Κωνσταντίνο Ζαφειράκη, Ηλία Ηλιόπουλο, Ιωάννη Τενέδιο, Νικόλαο Τράκο, Χρήστο Μεσαρετζίδη , Μπακλαβά Μαρία, Σπαθάτου Αδαμαντία, Θεοπίστη Πασχαλάκη ως και τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιο Οικονόμου . Κατά τη συνεδρίαση αυτή θα προγραμματιστεί η μεθοδολογία η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί αποτρέποντας οιαδήποτε προβολή εκ μέρους των ως άνω ταραχοποιών, ουχί μόνο κατά την παρέλασή μας αλλά και σε διαφόρους άλλας εκδηλώσεις της ομογενείας.
Έχουν κληθεί να παραστούν στη σύσκεψη οι τέως υπουργοί Δημοσίας τάξεως της γενέτειρας με τους οποίους η Επιτροπή μας είχε αρίστη συνεργασία κατά την διάρκεια της θητείας των κ.κ. Στυλιανός Παπαθεμελής και Ιωσήφ Βαληράκης, ο πρόεδρος των ΑΧΕΠΑΝΣ στις Ηνωμένες Πολιτείες κ. Ιωάννης Γροσσομανίδης ως και ο Πρόεδρος της ομογενειακής οργάνωσης των Βορειοηπειρωτών «η Ομόνοια» κ. Βασίλης Μπολάνος.
Δια το ως άνω θέμα ως και διά τα εθνικά μας θέματα η Επιτροπή μας θα έχει διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους της Ιεραρχίας της Ελλάδος Μητροπολίτας κ.κ. Περιστερίου Χρυσόστομο, Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο, Θεσσαλονίκης Άνθιμο, Πειραιώς Σεραφείμ, Μυθήμνης Χρυσόστομο, Φλωρίνης Θεόκλητο και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο, ως και τον επί του τύπου επιτετραμμένο της Ιεράς Συνόδου κ. Γεώργιο Βασιλείου.
Ενημερώσαμε προς τούτοις τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Παύλο Κοτρότσιο και θα έχουμε διερευνητικάς επαφάς με τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ κ. Κοτούλα και τον τέως Πρόεδρο αυτής κ. Μιχάλη Σέρβο.
Λόγω των οικονομικών περικοπών της πόλεως της Ν. Υόρκης η παρέλασις μας πλήττεται εξ’ ολοκλήρου καθότι από τους 72 δρόμους και 5η Λεωφόρο έως την 61η οδό που αρχίζει η παρέλασις μας είναι εγκλωβισμένοι από την Αστυνομία οι δρόμοι (φροζεν ζοουνς) αποτρέποντας την ροή του πλήθους βόρεια ή νότια, εμποδίζουν κατ΄ οικονομία τον προγραμματισμό ομάδων οι οποίες θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση και εν συνεχεία να πάρουν τη σειρά τους και να παρελάσουν. Επειδή η Ομοσπονδία σας κινείται στο πλαίσιο της ανευρέσεως αιθούσης δια την παρέλασή μας ουχί στο Πιέρ οτέλ λόγω της νέας ιδιοκτησίας αυτού, θα πρέπει να προβάλουμε το αίτημά μας στην Αστυνομική Διεύθυνση ώστε να μας επιτραπεί η πορεία των επισήμων από οιαδήποτε άλλη αίθουσα στην περιοχή προς το σημείο της παρελάσεως. Η Επιτροπή μας επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση εκθέτοντας το θέμα και η απάντηση αυτών ήτο ότι θα μας επιτρέψουν να βαδίσουμε στο πεζοδρόμιο, από την αίθουσα του ξενοδοχείου έως το σημείο της εκκινήσεως της παρελάσεως στους 61 δρόμους και 5η Λεωφόρο (προστατευόμενοι ουχί από την Αστυνομική Διεύθυνση που επιμελείται της παρελάσεως αλλά από την αστυνομική δύναμη του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος).
Η Επιτροπή μας συνιστά εμπιστευτικώς στην Ομοσπονδία σας να αποδεχθούμε τους ως άνω όρους, καθότι η πληθώρα των υψηλά προσκεκλημένων συνοδευόμενη με το πλήθος που θα παρακολουθήσει τη δεξίωση που δίδουμε στο ξενοδοχείο πριν την παρέλαση, θα είναι αδύνατο εφικτό να χαλιναγωγήσουν αι αστυνομικαί αρχαί το πλήθος το οποίο θα οδεύει καταμεσής του δρόμου, οδεύοντας προς τους 61 δρόμους και 5η Λεωφόρο όπου αρχίζει η παρέλασις μας.
Την ερχομένη εβδομάδα η Επιτροπή μας η οποία θα ευρίσκεται εις τας Αθήνας, θα έχει συνεργασία με τον υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Σερέτη δι΄ ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών δια την καλυτέρα κάλυψη της παρελάσεώς μας.
Θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι το παράρτημα του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου εις τας Αθήνας ΑΗΙ θα δεξιωθεί επί τη αναλήψη των καθηκόντων του τον Αμερικανό Πρέσβη εις τας Αθήνας κ. Δαβίδ Σμιθ, παρισταμένου του Προέδρου του ΑΗΙ στας ΗΠΑ κ. Νικολάου Λαριγγάκη. Η εκδήλωσις θα γίνει το βράδυ της μεθεπομένης Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου 2011 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στις 7.30 το βράδυ. Τοιουτοτρόπως θα έχουμε την ευκαιρία να του μιλήσουμε για τα εθνικά μας θέματα και να τον κατατοπίσουμε ώστε να είναι ενήμερος των πραγμάτων. θα ανταλλάξουμε απόψεις με τον Πρόεδρο του ΑΗΙ τον κ. Λαριγγάκη ο οποίος θα μεταβεί μετά την επίσκεψη του στας Αθήνας, στην Κύπρο ώστε να εναρμονιστεί η γραμμή την οποία θα χαράξουμε με τους αδελφούς Κυπρίους. Η Επιτροπή μας θα κάνει επίσημη ανακοίνωση σχετικώς με τα ως άνω πεπραγμένα κατά την πανομογενειακή της παρελάσεως της 19ης Ιανουαρίου 2012.
Διατελούμε με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματεύς
Στυλιανός Μανής Σπυρίδων Χριστοφοράτος
Stylianos Manis sjd (Steven Manners) Consttitutiolal Officer State of New York- Department of State.. Hellenic American National Council HANC - Public Safety Committee Chair , [president@ushhfsaec.org] 4523 Broadway 5b New York NY 10040-2317 USA. Phone: 917-3990394. 212-9429167 [stylianosmanis@in.gr] GR cell 30- 6942042167 , 30-210-6011752-[ stylianos.manis@gmail.com]

No comments: