Monday, February 20, 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

From: DIMITRIS PERDIKIS [mailto:perdikis.dim@cyta.gr]
Sent: Monday, January 23, 2012 3:06 PM
To: perdikis.dim@cyta.gr
Subject: Βορειοηπειρωτική συνάντηση 22.1.2012

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΤΗΛ.: 2103815376 -- Fax: 2103832341 email: [perdikis..dim@cyta.gr]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δευτέρα 23
Ιανουαρίου 2012
Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κίνησής μας,συνάντηση προέδρων και εκπροσώπων βορειοηπειρωτικών φορέων και ιστορικώνστελεχών της Βορείου Ηπείρου με θέμα «Η ενότητα είναι το ζητούμενο για τονβορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Πάρνων στηνΑθήνα.

Στην συνάντηση αυτή έλαβαν μέρος οι: Λευτέρης Αναγνώστης, Χρήστος Γεωργάκης, Σταύρος Δήμας, Ελένη Δήμου, Ζήσης Δρούβης, Λουκάς Ζίμπας, Άγγελος Κοκαβέσης, Θωμάς Κυριάκος, Κώστας Κυριακού, Γιώργος Κώττης, Πάνος Λέκκας,

Γιώργος Μάνος, Θωμάς Μήτσιος, Φρέντης Μπελέρης, Μαρία Μπολάνου, Βασίλης Νάστης, Ευάγγελος Νίκας, , Θεόδωρος Νίτσας, Λευτέρης Πρίφτης, Έφη Σέλλιου,

Γιάννης Στεφανής, Γιώργος Τζομάκας, Γιώργος Τρίχας και Δημήτρης Περδίκης, ο
οποίος υπήρξε ο συντονιστής της συνάντησης.

Οι ανωτέρω εκπροσώπησαν γεωγραφικά σχεδόν το σύνολο του βορειοηπειρωτικού χώρου και όλο το φάσμα των απόψεων και των διαφορών. Μετά την εισήγηση του Δημήτρη Περδίκη όλοι τοποθετήθηκαν. Μπορεί απόψεις να διέφεραν, κοινή όμως ήταν η διαπίστωση πως κάτι πρέπει να αλλάξει και κάτι πρέπει να γίνει.

Προτάθηκε και συμφωνήθηκε από όλους, χωρίς καμία εξαίρεση, η συνάντηση αυτή να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Προτάθηκε ακόμα η δημιουργία ενός Κεντρικού Συμβουλίου των στην Ελλάδα Βορειοηπειρωτών όπου θα μετέχουν αναλογικά από όλο τον βορειοηπειρωτικό χώρο και από όλες τις τάσεις εκπρόσωποι οι οποίοι θα διαβουλεύονται και θα αποφασίζουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Θεωρούμε την συνάντηση αυτή επιτυχή, πιστεύουμε πως μπορεί νααποτελέσει το ξεκίνημα για μια ενότητα στην πράξη όλου του βορειοηπειρωτικούΕλληνισμού ώστε να μπορέσει να επιτύχει την διαβίωσή του στις πατρογονικέςτου εστίες μέσα σε ένα θεσμικό πλαίσιο που να θωρακίζει τα μειονοτικά καιανθρώπινα δικαιώματά του όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς και ευρωπαϊκέςσυμφωνίες.
Για την Κ.Α.Β.Η.
Δημήτρης Περδίκης

No comments: