Wednesday, April 04, 2012

Επικίνδυνες και ανεύθυνες συμπεριφορές από την νέα Δημαρχιακή Αρχής της Χειμάρρας.
Sent by [himaraunion@gmail.com]
Tρίτη, 3 Απριλίου 2012

Οκτώ μήνες μετά την αλλαγή της ηγεσίας του Δήμου της Χειμάρρας, δυστυχώς για τον Ελληνισμό του τόπου, ακόμη και οι πιο καχύποπτοι ως προς τις προθέσεις του νέου Δημάρχου δεν θα περίμεναν να δικαιωθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το μόνο «θετικό» έργο το οποίο μπορεί να επιδείξει η νέα διεύθυνση του Δήμου είναι να προβάλλει ως δικά της, έργα τα οποία είναι σε όλους μας γνωστό πως είχαν δρομολογηθεί από την διοίκηση του Βασίλη Μπολάνου.

Δια του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε τρεις περιπτώσεις όπου οι αποφάσεις του Δήμαρχου κάθε άλλο παρά το καλώς εννοούμενο συμφέρον της κοινότητας μας υπηρετούν :

α) Ο γνωστός σε όλους «ΤΣΑΝΗΣ», προσπαθεί δικαστικά να υφαρπάξει την περιουσία από 150 οικογένειες Χειμαρριωτών. Μετά από την απόφαση το ανωτάτου αλβανικού Δικαστηρίου όπου είχε προσφύγει ο Βασίλης Μπολάνος επανέφερε την υπόθεση για συζήτηση σε πρωτοβάθμιο Δικαστήριο. Με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα πως κατά την συζήτηση της υποθέσεως η δημαρχιακή αρχή δεν εκπροσωπήθηκε. Δεδομένης της δημοσιότητας της υπόθεσης κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρηθεί η συγκεκριμένη στάση.

β) Προς το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ένα ακόμη δυσάρεστο γεγονός αναστάτωσε την Χειμαρριώτικη κοινότητα και τους απανταχού Έλληνες. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην άστοχη ενέργεια να απομακρυνθεί η προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα από το σημείο που είχε τοποθετηθεί το καλοκαίρι. Η στενάχωρη αυτή εξέλιξη θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν ο κ. Γκόρος σε απάντηση αίτησης της «ΕΝΩΣΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ» και λοιπών πολιτιστικών σωματείων, είχε χορηγήσει άδεια και δεν παραπλανούσε την οικογένεια μέχρι τελευταίας στιγμής για το αντίθετο.

γ) Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης σε όλες της περιοχές της Χειμάρρας. Αλβανοί μεγαλοκατασκευαστές χτίζουν ανεξέλεγκτα σε δύο συγκεκριμένες περιοχές, στις Δρυμάδες και το Γιάλι χωρίς κανείς να τους εμποδίζει. Σαν να μην φτάνει αυτό αντί η δημοτική αρχή να καταγγείλει και να εμποδίσει τα συγκεκριμένα φαινόμενα επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα αναφέρουμε την περίπτωση του Αλμπάν Τζιλάρη, ο οποίος ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές έχτιζε σε οικόπεδο που ανήκει στην οικογένεια Κάππο από το Βούνο χωρίς ποτέ να πάρει άδεια οικοδομής. Ο ίδιος κατασκευαστής εδώ και περίπου ένα μήνα έχει ξεκινήσει εργασίες στην περιοχή Λογαρά όπου έχει διαπράξει ανεπανόρθωτη περιβαλλοντολογική καταστροφή. Αλήθεια σε ποιες νόμιμες διαδικασίες έχει προσφύγει ο Δήμος Χειμάρρας για την παρεμπόδιση του συγκεκριμένου έργου;

Η «ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ» μετά τις τελευταίες εξελίξεις και δεδομένης της έλλειψης εμπιστοσύνης στην δημαρχιακή αρχή αναλαμβάνει πρωτοβουλία ίδρυσης συνδέσμου άμεσα ζημιωθέντων στην περιοχή του Παλέρμου, με σκοπό να βοηθήσει τους νόμιμους ιδιοκτήτες να παραστούν στη δίκη υποστηρίζοντας τα συμφέροντα τους.

Καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης έκτασης να επικοινωνήσουν μαζί μας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό ενεργειών για την αποτροπή της απαράδεκτης και γενοκτόνας αυτής ενέργειας.

Πεποίθηση μας είναι πως η προτομή του Αριστοτέλη πρέπει να είναι σε περίοπτη θέση της πόλεως μας και σε αντίθεση με την λιποψυχία ορισμένων η «ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ» θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί ο πόθος μας.

Όσον αφορά την παράνομη δόμηση και προσπάθεια αλλοίωσης φυσιογνωμίας της περιοχής στο σημείο και στο μέτρο που μας αναλογεί η δημαρχιακή αρχή θα μας βρίσκει πάντα απέναντί της. Όντας σίγουροι για την σωστή διοίκηση του Δήμου από τον Πρόεδρο της «Ομόνοιας» καλούμε οποιονδήποτε έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν τυχόν ευθύνες του να τα δημοσιεύσει άλλως να σταματήσει την λασπολογία και την προπαγάνδα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η διοίκηση της παράταξης «Ομόνοια» παρέδωσε το πρωτόκολλο στη νέα διοίκηση του Δημαρχείου κάτι το οποίο δεν συνέβη όταν ο Βασίλης Μπολάνος παρέλαβε το Δημαρχείο από την παράταξη του Σ.Κ Αλβανίας όπου ο απερχόμενος τότε Δήμαρχος με την σφραγίδα του Δημάρχου στη τσέπη αγνοούταν για μέρες.

Για να καλύψουν επικοινωνιακά την παντελή έλλειψη έργου και τις εθνικά αμφισβητούμενες αποφάσεις του κ. Γκόρου, εργολαβία έχουν αναλάβει ο αντιδήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκιτσάλης (ο μοναδικός Χειμαρριώτης φίλος του Σπαχίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και κάποια «βορειοηπειρωτικά» blogs που πρόσκεινται στο EEMM-MEGA. Τα συγκεκριμένα blogs στην προσπάθεια τους να επιτεθούν στην Ομόνοια και τον πρόεδρό της Βασίλη Μπολάνο, υιοθετούν Αλβανική ρητορεία και εξυπηρετούν τον Αλβανικό εθνικισμό.

Πάγια τακτική μας, είναι να μην αναφέρουμε ποτέ ονόματα και εάν κάποιοι την σιωπή μας χάριν της ενότητας, την ερμηνεύουν ως αδυναμία, τους καλούμε να αφήσουν κατά μέρος τις κομματικές ή προσωπικές τους εμπάθειες και να λειτουργούν με γνώμονα το καλό του τόπου μας.

Μετά τιμής,
Γκούμας Θοδωρής
Υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων
ΈΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ "Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ"
Γ' Σεπτεμβρίου 13, 10432, Αθήνα
+306975900362
himaraunion@gmail.com


Albanian version

Tetë muaj pas ndryshimit të lidershipit të qytetit të Himarës, për fat të keq për helenizmin e Himarës, edhe ata më dyshuesit ndaj qëllimeve te kryetarit të ri nuk e prisnin që mosbesimi i tyre të vërtetohej në një kohë kaq të shkurtër.

I vetmi sinjal "pozitiv" i lidershipit është që të paraqisë si projekte të veta ato që gjerësisht dihet se ishin nisur nga administrata e Vasil Bollanos.

Për të qënë më bindës po paraqesim tre raste ku vendimet e Kryetarit të Bashkisë vetem në të mirë të himarjotëve nuk janë

a) Njihet nga të gjithë "Xhani" i cili me rrugë gjyqësore përpiqet të uzurpojë pronën e 150 familjeve Himariote. Çështja kishte shkuar deri në gjykatën e lartë me insistimin e ish kryetarit Bollano. Gjykata e lartë e ktheu chështjen për gjykim në Gjykatën e shkallës së parë. Me indinjim të madh u informuan se Bashkia Himarë nuk kishte dërguar përfaqësues të saj javën e kaluar gjatë diskutimit të çështjes në fjalë në Seancën përkatëse. Duke pasur parasysh publicitetin e cështjes në fjalë, ky qëndrim nuk mund të konsiderohet i rastit.

b) Një tjetër ngjarje e pakëndëshme tronditi komunitetin himarjot dhe gjithë grekët në fund të javës së kaluar. Bëhet fjalë për përpjekjet e gabuara për të çvendosur bustin dëshmorit të kombit Aristotel Guma vendosur beharin e kaluar. Ky zhvillim shqetësues mund të evitohej nqs z. Goro do kishte dhënë leje në përgjigje të kërkesës së shoqatës “Bashkimi i Himarjotëve” dhe shoqatave të tjera kulturore, duke mbajtur pezull familjen deri në çastin e fundit.

No comments: