Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Thursday, June 07, 2012

OMONOIA - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6.6.2012

From: DIMITRIS PERDIKIS [mailto:perdikis.dim@cyta.gr]
Sent: Thursday, June 07, 2012 11:19 AM
To: 'PERDIKIS DIM'
Subject: OMONOIA - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6.6.2012


Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

ΟΜΟΝΟΙΑ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Rruga nr. 3 – Sarande, Albania, tel/fax (00355)8522522, email: omonoiadeeem1991@gmail. com

Θέμα: Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θα ξεπεραστεί με την ενίσχυση των δυνάμεων που κατοχυρώνουν τη θέση της στην Ευρώπη.

Με ιδιαίτερη ανησυχία και εμείς, ως Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, βιώνουμε τα τεκταινόμενα στη Μητέρα Πατρίδα, την Ελλάδα, τόσο σε ότι αφορά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, όσο και μια ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια.

Ευχή μας είναι να ξεπεραστεί το συντομότερο η κατάσταση και να καμαρώσουμε και πάλι την Ελλάδα στην κορυφή των εξελίξεων στην περιοχή, στην οποία έχουμε άμεσα συμφέροντα ως Ελληνισμός.

Ευκαιρία είναι να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός αισθάνεται ευγνώμονας για την όλη υποστήριξη που έτυχε απ’ την Ελλάδα αυτά τα χρόνια του μεγάλου ανοίγματος και της προσέγγισης παρά την έλλειψη, πολλές φορές, σχεδιασμού και συντονισμού. Η οικονομική ευημερία στην Μητέρα Πατρίδα έμμεσα και άμεσα έχει τις δικές της θετικές συνέπειες και στη ζωή του κάθε Βορειοηπειρώτη ξεχωριστά αλλά και στο σύνολο της ΕΕΜ.

Ιδιαίτερα σημαντική η πολιτική θέση που κατέχει η Ελλάδα, στο ρόλο της ατμομηχανής για την πρόοδο των χωρών και λαών των Βαλκανίων προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, θέση που έχει ενισχύσει το ρόλο της ΕΕΜ στις διαδικασίες εκδημοκρατισμού της Αλβανίας.

Απ’ την οικονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη που εξασφάλισε η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ, επωφελήθηκε ιδιαίτερα και ο Αλβανικός λαός, ενισχύοντας την οικογενειακή του οικονομία και μεταγγίζοντας πόρους για την ανόρθωση και της εθνικής οικονομίας της χώρας του.

Ως τμήμα του Ελληνισμού που βίωσε βάρβαρα και με τραγικές συνέπειες, τόσο την βίαια αδρανή απομόνωση απ’ τη Μητέρα Πατρίδα που επέβαλε το απολυταρχικό καθεστώς, όσο και το γεγονός ότι ζήσαμε για 50 και πλέον χρόνια σε μια χώρα τεχνητά ξεκομμένη απ’ τις εξελίξεις της Ευρωπαϊκής οικογένειας, έχουμε την υποχρέωση να απευθύνουμε τη δική μας προς το πανελλήνιο έκκληση. Σ’ αυτή την κρίσιμη για την πατρίδα στιγμή, ας φροντίσει ο καθένας μας να ενισχύσει με την εκλογική του συμπεριφορά την αξιοπρεπή αποκατάσταση της θέσης της Ελλάδας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η θέση θα συνεχίσει να εξασφαλίζει για το σύνολο του Ελληνισμού το πλεονέκτημα να αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή αλλά και πόλο ευρωπαϊκών εξελίξεων για τους λαούς της.

Μόνο μέσα από την ενίσχυση αυτών των πολιτικών δυνάμεων θα συνεχίσει να υπάρχει και η δυνατότητα της Μητέρας Πατρίδας να επιδεικνύει με συγκεκριμένες χειρονομίες την προσοχή και τη φροντίδα της για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Ως ΟΜΟΝΟΙΑ και πάλι ευχόμαστε οι επικείμενες εκλογές να φέρουν την ποθούμενη πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και να τονιστεί μέσα απ’ την ψήφο, ότι αυτή η κατάκτηση του Ελληνικού λαού ως ιστορικό μέλος της ΕΕ, δεν θα ακυρωθεί έστω και μέσα απ’ την απογοήτευση που προκαλεί η οικονομική δυσκολία.

No comments: