Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Thursday, July 26, 2012

Omonia-Ανακοίνωση τύπου:Έναρξη Διαδικασίας Καταγραφής Μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας


From: DIMITRIS PERDIKIS [mailto:perdikis.dim@cyta.gr]
Sent: Tuesday, July 24, 2012 12:51 PM
To: 'DIMITRIS PERDIKIS'
Subject: Έναρξη Διαδικασίας Καταγραφής

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “ΟΜΟΝΟΙΑ”

BASHKIMI DEMOKRATIK I MINORITETIT ETNIK GREK “OMONIA’’

DEMOKRATIC UNION OF GREEK MINORITY IN ALBANIA “OMONIA”

Address: Rruga Nr3, Sarande , Albania , web site: www.deem-omonoia.com, e-mail: info@deem-omonoia.com, tel – fax 00355 85222522

Θέμα: Έναρξη Διαδικασίας Καταγραφής Μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας: Ιούλιος – Χριστούγεννα 2012.

Ξεκίνησε σήμερα (Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012) η πιο ουσιαστική φάση της Διαδικασίας Καταγραφής των Μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, υπό την ευθύνη της Ειδικής Επιτροπής Καταγραφής και με βάση τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ. Συγκεκριμένα από σήμερα απογραφείς με την Εξουσιοδότηση της Γραμματείας προχωρούν στη συλλογή στοιχείων απαραίτητων για τη συμπλήρωση του σχετικού Ερωτηματολογίου Καταγραφής.

Από πλευράς των οργάνων και δομών της Οργάνωσης έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την θετική έκβαση της Διαδικασίας ενώ θα υπάρχει σχετική συνεχή παρακολούθηση της πορείας. Τις προηγούμενες μέρες οργανώθηκαν συναντήσεις στα Παραρτήματα της Οργάνωσης με σκοπό το συντονισμό και την οργάνωση της Διαδικασίας με σκοπό να τηρηθούν στο ακέραιο οι προϋποθέσεις της εμπιστευτικότητας και της εντελώς εθελοντικής και κατά βούληση συμμετοχής.
Στόχος της Διαδικασίας Καταγραφής των Μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας είναι η δημιουργία μιας φερέγγυας βάσης – δεδομένων για τα αριθμητικά μεγέθη αυτής της κοινότητας. Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων δύναται να βελτιώνεται και να ενημερώνεται διαρκώς. Ανάλογα στοιχεία λείπουν έως σήμερα. Είναι ωστόσο απαραίτητα για τη διαμόρφωση των θέσεων και του προγράμματος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε ότι αφορά την προσπάθειά της για τη βελτίωση του πλαισίου δικαιωμάτων που πρέπει να θεσμοθετηθούν για τα μέλη της ΕΕΜ.

Επειδή από πλευράς των θεσμών του Συμβουλίου της Ευρώπης θεωρούνται άκυρα τα αποτελέσματα της προσφάτως διενεργηθείσας Απογραφής Πληθυσμού στην Αλβανία, σε ότι αφορά τις εθνικές, γλωσσικές και πολιτιστικές μειονότητες και καλείται η πολιτεία να μην τα λάβει υπόψη στη διαμόρφωση πολιτικών σχετικά με αυτές, η βάση δεδομένων που προσδοκούμε να δημιουργήσουμε δύναται να χρησιμοποιηθεί στις σχετικές συζητήσεις. Ουδέ μία όμως υπόνοια υπάρχει για την υποκατάσταση μηχανισμών όπως οι κρατικές διαδικασίες Απογραφής. Απεναντίας, παραμένει ακέραια η ανάγκη και η απαίτησή μας για την υλοποίησή της, όπως αναφέρουν και προσφάτως οι σχετικές με την Αλβανία εκθέσεις των Ευρωπαϊκών οργανισμών.

Γι’ άλλη μια φορά καλούμε τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας να εμπιστευθούν τη διαδικασία που σήμερα ξεκινούμε και επίσημα και σε όλο το χώρο όπου ιστορικά και σε σημαντικούς αριθμούς ζουν μέλη και συγκροτημένες κοινότητες της και να συμμετέχουν χωρίς δισταγμούς. Το Ερωτηματολόγιο έχει καταρτιστεί περιέχοντας τα εντελώς απαραίτητα στοιχεία και η επεξεργασία θα γίνει με την ευθύνη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, υπό συνθήκες πλήρους εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας.

Επίσης από σήμερα μπορείτε να καταγραφείτε και ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας: http://www.deem-omonoia.com/katagrafi-ellinikis-meionotitas/

Άγιοι Σαράντα 23 Ιουλίου 2012
Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

No comments: