Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Friday, November 09, 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:«Ἀρχαιοκαπηλίες τῶν Γερμανῶν στὴν Ἑλλάδα ἐπὶ κατοχῆς»


 
Τὴν Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 καὶ ὥρα 19.00
Πολιτιστικὸ Κέντρο Μπενετάτου
Δρόση 2 & Δροσίνη - Ψυχικό -Τηλ. 210 6745135

Θὰ πραγματοποιηθεῖ ἐκδήλωση μὲ ὁμιλητὴ τὸν Συγγραφέα καὶ ἐρευνητὴ Γεώργιο Λεκάκη μὲ θέμα :


«Ἀρχαιοκαπηλίες
τῶν Γερμανῶν στὴν Ἑλλάδα
ἐπὶ κατοχῆς»

καὶ ταυτόχρονη προβολὴ διαφανειῶν.

 Οἱ σημαντικότερες συλλογὲς ἀρχαιοτήτων σήμερα στὸν πλανήτη θεωροῦνται κατὰ σειρὰν τῆς Ἀγγλίας, τῆς Γαλλίας καὶ τῆς Γερμανίας (καὶ 4η τῆς Ἑλλάδος), παρὰ τὸ γεγονὸς ὅτι καμμία ἀπὸ τὶς τρεῖς πρῶτες χῶρες δὲν διαθέτει… ἀρχαία ἱστορία!

Τὸ  βιβλίο τοῦ Γιώργου Λεκάκη «Ἀρχαιοκαπηλίες τῶν Γερμανῶν στὴν Ἑλλάδα ἐπὶ Κατοχῆς», ποὺ κυκλοφόρησε ἀπὸ τὶς ἐκδόσεις «Κάδμος», στὴν βάση του εἶναι ἕνας κατάλογος κλοπῶν, λεηλασιῶν, καταστροφῶν καὶ αὐθαιρεσιῶν τῶν ναζὶ κατακτητῶν, ἀποδελτιωμένος ἀπὸ τὴν ἐπίσημη ἔκθεση τοῦ Ὑπ. Ἐθνικῆς Παιδείας καὶ Θρησκευμάτων τῆς Ἑλλάδος, τοῦ 1946.

 Εἴσοδος Ἐλεύθερη

No comments: