Saturday, April 06, 2013

Μαρκογιαννάκης- ο αρχιερέας της συγκάλυψης-Οργανωμένη προβοκάτσια από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΣΥΡΙΖΑ: Τεχνητή η πολεμική ένταση στην Προανακριτική

Για στημένη, γελοία και φασιστική παράσταση Κασιδιάρη στην Προανακριτική που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κάνουν λόγο οι κ. Δρίτσας και Κοντονής από το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι ήταν μια οργανωμένη προβοκάτσια από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
Share
Καταγγελία των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Θοδωρή Δρίτσα και Σταύρου Κοντονή από το ΣΥΡΙΖΑ, ότι από χθες Πέμπτη είναι σε εξέλιξη μία άθλια επιχείρηση ταύτισης της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Ηλία Κασιδιάρη, από τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη αλλά και από άλλους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Κάνουν λόγο για στημένη, φασιστική, γελοία παράσταση Κασιδιάρη και ότι από την πρώτη στιγμή της συνεδρίασης βίωσαν την εφαρμογή σχεδίου πρόκλησης τεχνητής πολεμικής έντασης. Επισημαίνουν πως ήταν μια οργανωμένη προβοκάτσια από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για την πλήρη ανοχή, κατανόηση και συνεργασία του προέδρου Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να κληθεί εκ νέου να καταθέσει στην Προανακριτική ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η Προανακριτική θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη 9 Απριλίου.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/228422/suriza-tehniti-i-polemiki-edasi-stin-proanakritiki/#ixzz2Pf1yO6mC
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 

Τρίτη, Απριλίου 02, 2013



Μπορεί να τα 'βρήκαν Διώτης-Μπίκας, αφού ομολόγησαν και οι δύο ότι τηλεφωνήθηκαν την Παρασκευή για να... θυμηθούν εκείνα τα παλιά e-mails, αλλά η...
επιτροπή έληξε επεισοδιακά .

Ο Μαρκογιαννάκης διέκοψε την κατ' αντιπαράσταση εξέταση λέγοντας ότι ήταν αρκετές οι 2 ώρες αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) τον αποκάλεσε «αρχιερέα της συγκάλυψης» και ότι θέλει να διευκολύνει τον Βενιζέλο που θα καταθέσει την Πέμπτη και να μην αναδειχθούν απόψε οι αντιφάσεις μεταξύ Διώτη-Μπίκα.

Πριν από λίγο οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θεόδωρος Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Απόψε μεθοδεύτηκε με τον πιο προκλητικό τρόπο η ακύρωση της κατά αντιπαράσταση εξέτασης των μαρτύρων ΚΜ και Ι Δ που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με δικονομικά προσχήματα, με συνεχείς παρεμβάσεις με ύβρεις και λοιδορίες ο κ, Μαρκογιαννάκης υλοποίησε το προμελετημένο σχέδιό του.

Δεν έκρυψε ούτε την αγωνία του μην τυχόν και προκύψουν νέα στοιχεία στην υπόθεση ενόψει της επικείμενης κατάθεση του κ Βενιζέλου την οποία είχε φροντίσει να διοργανώσει μαζί του , ερήμην της επιτροπής.

Τον καταγγέλλουμε ως θλιβερό αχθοφόρο των σχεδίων συγκάλυψης που πυρετωδώς καταστρώνουν αυτές τις μέρες οι μηχανισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με τους εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρντ»

Επί της ουσίας τώρα, Διώτης-Μπίκας διέψευσαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε για τη λίστα Λαγκάρντ από την ΕΥΠ.

  Από την πλευρά του ο Ιωάννης Διώτης φέρεται να υποστήριξε ότι στην προηγούμενη κατάθεσή του και με αφορμή τα e-mails που κατέθεσε, δεν εννοούσε ότι η ΕΥΠ ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό ενώ ο Κώστας Μπίκας επέμεινε ότι κι αυτός είχε ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ.
Ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ φαίνετα να θυμήθηκε ότι στις 17/07/2011 είχε συνάντηση με τον κ. Διώτη και συμμετείχε σε συσκέψεις για την φοροδιαφυγή χωρίς όμως να συζητήσουν για την λίστα.
  Τέλος, για το τηλεφώνημα της περασμένης Παρασκευής ο κ. Μπίκας παραδέχεται ότι αυτός τηλεφώνησε στον κ. Διώτη για να τον ενημερώσει σχετικά με την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε ο κ. Διώτης με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στις 7/07/2011 κι όπου αναφέρθηκε το δικό του όνομα (του Μπίκα) χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα.

Τώρα καταλάβαμε...



Ε.Β.

No comments: