Sunday, October 27, 2013

Επιχείρηση στρατηγικής περικύκλωσης της Ελλάδας από Αλβανία και Τουρκία

 
ΧάοναςΑναρτήθηκε από , , Απόψεις



Η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε στρατιωτική-οικονομική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας και το πρωτόκολλο για την εφαρμογή της οικονομικής αυτής βοήθειας. Ήδη εδώ και χρόνια με διάφορους τρόπους Αλβανία και Τουρκία έχουν εγκαινιάσει πολυεπίπεδη συνεργασία, η οποία αντιβαίνει στα ελληνικά συμφέροντα της περιοχής των Βαλκανίων και του Ιονίου Πελάγους

Η συμφωνία συνεργασίας συνίσταται στην παροχή, από την τουρκική πλευρά, του ποσού των 1. 137.500 $ για την αγορά υλικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, επισκέψεις για θέματα υγείας, καθώς και για την εκπαίδευση προσωπικού.

Οι Τούρκοι ήδη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν κατά καιρούς μετασταθμεύσει μοίρες μαχητικών αεροσκαφών τους F-16 σε μια επίδειξη δύναμης προς την Ελλάδα, καθώς και χρησιμοποιούν και την ναυτική βάση Αυλώνος, η οποία έχει ανοικοδομηθεί και με ελληνικά χρήματα την δεκαετία του 1990, αλλά χρησιμοποιείται πλέον από πλοία του τουρκικού στόλου, που πλέον εκτός από το Αιγαίο "κόβουν" βόλτες και στο Ιόνιο...με την Αλβανική αμέριστη υποστήριξη.

Εξάλλου, η ήσσονος σημασίας ναυτικής βάσης Μπιστ Πέλλα λίγο έξω από το Δυρράχιο η οποία υποτίθεται ότι θα ανοικοδομείτο με ελληνικά χρήματα και ότι θα λειτουργούσε και για την εξυπηρέτηση ελληνικών πολεμικών πλοίων έχει βαλτώσει.

No comments: