Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Saturday, April 26, 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥpost by DIMITRIS PERDIKIS

Επιτέλους, τακτοποιείται το ζήτημα της απόδοσης των ονομάτων ομογενών κατά την πολιτογράφησή τους ως Έλληνες πολίτες. Ως τώρα βλέπαμε πχ Έλληνες Βορειοηπειρώτες να πολιτογράφονται και να αποκτούν ελληνικά έγγραφα όπου αναγράφοντο με τα εξαλβανισμένα στοιχεία που προσκόμιζαν από τις αλβανικές αρχές. Αυτό απλά σήμαινε μια για όλη τους την ζωή διαφορετική αντιμετώπιση έναντι όλων των άλλων Ελλήνων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Αθήνα, 16.04.2014
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ταχ. Δ/νση        :Σταδίου 27                                       
                            101 83 Αθήνα                                                 
Τηλέφωνο        :2131364915, 2131364916                                              
FAX                  : 2131364402
E-mail              : pressoffice@ypes.gr
     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι ομογενείς αλλοδαποί κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ) που επιθυμούν να πολιτογραφηθούν ως Έλληνες πολίτες έχουν εφ’ εξής τη δυνατότητα να εξελληνίσουν το ονοματεπώνυμό τους (άρθρο 142 του ν.4251/2014 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις»).

Ο εξελληνισμός αφορά:
·         στην ορθή απόδοση του ονοματεπωνύμου στην ελληνική γλώσσα που λόγω του αλφαβήτου της χώρας προέλευσης τους ή της χρήσης υποκοριστικού δεν έχει αποδοθεί ορθώς,
·         στον εξελληνισμό του ονοματεπωνύμου με ορθή κατάληξη (π.χ. τελικό «ς»),
·         στη μετατροπή της ορθογραφίας του ονοματεπωνύμου.

Όσοι πρόκειται εφ εξής να καταθέσουν αίτηση πολιτογράφησης, συμπληρώνουν  σχετική υπεύθυνη δήλωση όπου δηλώνουν το εξελληνισμένο ονοματεπώνυμο  που επιθυμούν να αναγράφεται στην απόφαση πολιτογράφησης τους

Όσοι έχουν ήδη καταθέσει την αίτηση πολιτογράφησης για την οποία δεν έχει ακόμα  εκδοθεί  απόφαση, καλούνται, εάν επιθυμούν, να προσέλθουν μέχρι την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στην υπηρεσία όπου εκκρεμεί το αίτημά τους, προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική  υπεύθυνη δήλωση. Μετά την 30η Απριλίου 2014, η υποβολή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης θα γίνεται δεκτή μόνον εάν δεν έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση πολιτογράφησης. Εάν οι ομογενείς κρίνουν ότι τους ικανοποιεί ο τρόπος με τον οποίο έχει αποδοθεί το όνομά τους στην ελληνική με την αίτησή τους, δεν χρειάζεται να προσέλθουν στις υπηρεσίες.

Με τον ίδιο νόμο προβλέφθηκε ότι οι ομογενείς αλλοδαποί κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ) αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια χωρίς να χρειάζεται να δώσουν όρκο.

Πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία βρίσκονται στην εγκύκλιο υπ’ αρ. 11/Φ.130181/10322/16-4-2014 (ΑΔΑ: ΒΙΗΝΝ-ΝΝΥ).


No comments: