Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Friday, July 28, 2006

Διακοπές στις Δρυμάδες

Φίλες και φίλοι γεια σας,

Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για μένα, επειδή από αύριο ξεκινάνε οι διακοπές μου και για περίπου τρεις εβδομάδες θα βρίσκομαι στο χωριό μου (Δρυμάδες - Χειμάρρας). Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται (αν και οι περισσότεροι από εσάς ξέρετε για τι μιλάμε), επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες από το χωριό:

Εδώ θα κάνω το μπανάκι μου

Εδώ θα πίνω τον καφέ το πρωί και το βράδυ έχουμε Clubbing

Και εδώ θα αράζω το απόγευμα για καφέ και μπίρες

Περισσότερες φωτογραφίες όταν γυρίσω από τοις διακοπές και μέχρι τότε...

...ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!

2 comments:

himara said...

Sta Jannina egine i proti pan epirotiki diaskepsi. Piran meros kai o Karolos Paloylias, o Proedros tis Elinikis Dimokratias, i Dora Bakojani, ipoyrgos ejoterikon tia Elladhas. Proedros toy sinedrioy, itan o gnostos o megallos Nicholas Gage, o sihrafeas toy betseller "Eleni"

himara said...

Prof Dr Muzafer Korkuti (Himara në shekuj,Tiranë 2004)

VENDBANIMET E FORTIFIKUARA PARAQYTETARE NE BREGDETIN E JONIT

........
b. Kalaja e Karosit i takon një faze më të avancuar të vendbanimeve prehistorike të Kaonisë. Ajo ndodhet mbi fshatin Qeparo i vjetër, në vendin e quajtur "gradishta" dhe është ngritur mbi një kodër të lartë shkëmbore 450 m që gjendet 3.5 km larg bregut të detit.5
Sistemi fortifikues i Karosit përbëhet nga tri radhë muresh dhe nga një mur parapritës (Fig.4, 5).
Muri i jashtëm i rrethimit (CBAE) i gjatë 340 m, ka formën e një harku që ndjek konfiguracionin e terrenit me skaje që mbyllen në buzë të humnerës. Muri është ndërtuar me gurë të mëdhenj e mesatarë të paskalitur, të vendosur njëri mbi tjetrin me lidhje të thatë. Fasada e jashtme është bërë më me kujdes. Hapësira midis dy fasadave (faqeve) përshkohet nga një radhë gurësh në formën e një muri të brendshëm, i cili lidh dy faqet e i jep qëndrueshmëri murit. Gjerësia e murit është 3 m, kurse lartësia maksimale arrin 1.5 m. Në anën lindore të tij ndodhet një hyrje (A), që është e vetmja në tërë murin e jashtëm rrethues. Muri i dytë rethues (LM) me perimetër 225 m shtrihet pothuajse paralel me të parin dhe mbyll një sipërfaqe më të vogël. Në pikën L ka një hyrje të ngushtë. Muri i tretë rrethues në formën e një gjysmërrethi, në një gjatësi prej 40 m e rreze 13 m, mbyll majën e kodrës. Muri është i gjerë 2.5 - 3 m dhe i ndërtuar me të njëjtën teknikë si dy muret e tjera.
Në sistemin fortifikues të kalasë së Karosit bën pjesë edhe muri BNE i vendosur para hyrjes së murit të parë rrethues në gjatësi prej 12 m dhe gjerësi 3.00 m. Nga pozicioni e zgjidhja planimetrike ai duhet të ketë shërbyer për mbrojtjen e hyrjes. Muri tjetër BD, i cili është i ndërtuar me të njëjtën teknikë si edhe muret e tjera e është i gjatë 280 m, mendojmë se nuk ka të bëjë drejtpërsëdrejti me fuqizimin e sistemit fortifikues të Karosit, si mur parambrojtës, por është një zgjerim i territorit të banuar rrethues me një mur të vetëm.
Në kalanë e Karosit ende nuk janë bërë gërmime. Shumë pak fragmente enësh, që janë mbledhur mbi sipërfaqen shkëmbore, mendojme se i takojnë periudhës së hekurit të hershëm. Një informacion më të hollësishëm për këto gjetje e ka paraqitur
J. Koçi.6 (5 J.Koçi, Kalaja e Karosit, në: "Iliria" VI, 1976, f. 235 - 243; Fortifikimet parahistorike në bregdetin kaon, në: "Iliria" 1 - 2,1971, f. 39 - 48.

Kalaja e Karosit paraqet një vendbanim të fortifikuar me më shumë se një radhë muresh, që rrethojnë një sipërfaqe të madhe banimi. Muret teknikisht janë të njëllojtë me atë të kalasë së Badhrës, me dallimin se hapësira \ midis dy faqeve të murit përshkohet nga një mur i brendshëm. Hyrjet i ka të pakta e të ngushta. Mungojnë hyrjet me korridor. Ndoshta është kjo arsyeja që për të mbrojtur hyrjen kryesore në murin e parë rrethues është ndërtuar një mur parapritës. Edhe në Karos koncepti planimetrik bazohet në linjën e harkuar që formon muri në përshtatje edhe me terrenin.
Vendbanime të fortifikuara me disa radhë muresh ka edhe në Lleshan të Shqipërisë së Mesme e në Trajan të Shqipërisë juglindore/ me të cilat Karosi ka analogji të plotë. Karosi, ashtu edhe Trajani e Lleshani, me j sistemin e tyre mbrojtës me disa radhë muresh, d.m.th. më të fuqishëm se vendbanimet e tipit të Badhrës e të Trenit, i takojnë periudhës së hershme të hekurit.
6 Po aty.
7 M.Korkuti, A propos..., art. i përm., f. 91 - 104.