Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Tuesday, August 01, 2006

The Greek press about the school in Himara

«Εγκαινιάστηκαν χθες τό πρωί τό ελληνι­κό σχολείο της Χείμαρ­ρος και τό υδραγωγείο τοo χωριοϋ Δρνμάδες, έργα πού χρηματοδο­τήθηκαν'άπό τήνΗβΠβηίο Αίά του υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, ό υφυπουργός Εξωτε­ρικών της Ελλάδας Ευριπίδης Στυλιανίδης δεσμεύτηκε γιά τη δημιουργία σχολείου στους "Αγιους Σαράντα». (έφημ. «ΧΩΡΑ», 28/2//2006).

«Πέντε αυτοκίνητα τύπου «βάν» έδώ-ρισε τό υπουργείο Εξωτερικών σέ πέντε δήμους της ελληνικής μειονότητας στή Βόρειο Ήπειρο γιά τη μεταφορά τών μα­θητών στά σχολεία. Πρόκειται γιά τους δήμους Χάσκοβο, Χειμάρρα, Μεσοπότα-μο, Λειβαδιά καί Πωγώνι...». (εφημ. «ΕΣΤΙΑ», 10/1/2006).


"Εχει επικρατήσει, όχι ωστόσο αδίκως, νά αντιμετωπίζουμε μέ έκδηλη καχυποψία καί συνήθως επικριτική διάθεση τους κα­τά καιρούς χειρισμούς της εξωτερικής μας πολιτικής· άλλοτε γιά τήν αδιαφορία μέ τήν οποία πραγματεύονται τήν τύχη καί
τήν πορεία τών εθνικών μας θεμάτων καί άλλοτε πάλι γιά τήν ατολμία πού τους χαρατηρίζει στό νά εγκαινιάσουν πρω-τουβουλίες πού θά καταστήσουν υπο­στηρίξιμη τήν αξίωση της αίσιας καί δί­καιης επίλυσης τους. Ωστόσο, υπάρχουν ευτυχώς καί οί εξαιρέσεις πού... διαψεύ­δουν τόν κανόνα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τά παραπάνω δημοσιεύματα.

No comments: