Saturday, November 25, 2006

Profili ekonomik i emigrantit.

25/11/2006 09:34

756 euro jane te ardhurat mesatare mujore te nje emigranti qe jeton dhe punon ne Greqi, me 8 ore pune mesatare dhe 5,9 dite ne jave.

Profili ekonomik i emigrantit del nga studimi qe u paraqit dje ne Konferencen Shkencore te Institutit te Politikes se Emigrimit.

I madh eshte kontributi i emigranteve ekonomike ne entet e Sigurimeve Sociale, pasi 66,3 % e tyre deklaron se jane te siguruar.

Sipas ketij studimi 64,8% e tyre deklarojne se ka depozituar para ne banke.

Emigrantet shqiptare kane depozituar shuma te medha ne bankat greke dhe terheqin shuma te vogla, per te ndihmuar anetaret e familjeve te tyre ne Shqiperi.

Shumica e emigranteve jetojne ne shtepi me qira, 75,8%, 12,8 % kane blere shtepi dhe 11,4 % jetojne me te afermit dhe shoket e tyre.

No comments: