Saturday, November 25, 2006

Vendimi i z.Pavllopullo per deshmine e njohjes se Gjuhes dhe

25/11/2006 09:51 (ERT)

Ministri i Brendshem,Prokopis Pavllopullos,ka nënshkruar vendimin per deshmine e njohjes se gjuhes dhe historise greke,shtetasve te vendeve te treta,ne menyre qe te marrin statusin e personit me qendrim te perhershem.

Sipas ketij vendimi,se pari,emigrantet duhet te ndjekin nje program arsimor,prej 100 oresh te mesimit te gjuhes greke dhe 25 oresh te mesimit te historise se Greqise,ne seksionet e Qendrave te Trajnimit te te Rriturve te Sekretarise se Pergjitheshme te Trajnimit te te Rriturve qe funksionojne prane ministrise se Arsimit dhe Fese.

Se dyti, duhet te kene kaluar me sukses provimet qe jepen ,(me goje e me shkrim),pas perfundimit te programit te mesiperm.

No comments: