Tuesday, November 14, 2006

Reagime te reja rreth dyshtetesise

Tuesday, November 14, 2006

Reagime te reja rreth dyshtetesise
note: dy komente per dyshtetesine nga dy analiste te njohur. Ata jane te mendimit qe emigrantet nga jugu te mos marrin nenshtetesine greke, pra te jene qytetare me te drejta te cunguara ne Greqi, ose e kunderta te lene ate shqiptare, perkundrazi camet le te marrin shtetesine greke.Me sa duket po marrin detyren e konsulentit te qeverise greke. Mbase do te ishte mire qe keta analiste te dergoheshin nje muaj stazh emigranti per te ndryshuar pikepamjet e tyre.....

Neshat Tozaj

- populli ka probleme me atdheun. Ata duan të ikin një orë e më parë nga ky vend. Kryeqeveritari i vendit, edhe pse mund të ngrinte dhe të insistonte për problemin “Çam”, mund të kërkonte që çamët të ktheheshin në pronat e tyre, të bëheshin qoftë edhe shtetas grek. Kryeqeveritari pra, përshëndet ligjin e ri të qeverisë Greke për të dhënë dyshtetësinw 120.000 qytetarëve shqiptarë. (Qeveria shqiptare duhet të bënte analizë të gjithanshme dhe të përcaktonte qëndrimin e saj).(Zeri popullit 14-11-2006)

Virion Graci:
…në kufijtë tanë jugorë sot, më keq se në vitin ‘91 shikon të rinj, burra e gra, me rraqe në shpinë, për të provuar kafshatën e helmatisur të kurbetit, për të ndryshuar kombësi, identitet vetjak e nënshtetësi; (Shekulli 14-11-2006)

# posted by himara @ 3:33 PM 0 comments links to this post

No comments: