Tuesday, November 21, 2006

reqia vazhdon me konseguence lidhjet e saj nderkombetare me vendet

http://news.ert.gr/en/
21/11/2006 06:05

Greqia vitet e fundit, vazhdon me konseguence lidhjet e saj nderkombetare me vendet e Europes Juglindore, ne te gjithe sektoret e energjitikes, deklaroi Ministri i Zhvillimit, Dhimitris Sjufas, ne Shkup, ku morri pjese ne Keshillin e pare te Ministrave te Energjitikes te Europes Juglindore.
Zoti Sjufas tha se Greqia perparon:
- bashkepunimin me FYROM dhe Turqine per lidhjen e sistemeve te energjise elektrike,
- realizimin e vepres se gazsjellesit (gaz natyror) greko-turk, qe do te perfundoje ne pranveren e vitit 2007,
- ndertimin e gazsjellesit greko-italian dhe
- bashkepunimin me qeverite e Federates Ruse dhe Bullgarise, per ndertimin e naftesjellesit Burgas-Aleksandrupoli.

No comments: