Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Saturday, December 30, 2006

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου

15 Ιανουαρίου - 24 Μαρτίου 2007

Τόπος: Στοά του βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, 105 64 Αθήνα )


Ένα παλαιό όραμα τής Στοάς τού Βιβλίου γίνεται σύντομα πραγματικότητα και είναι μια ευτυχής στιγμή, η οποία συμπίπτει με τη δεκάχρονη λειτουργία της. Μέσα στους στόχους της ήταν εξαρχής να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο –ασχέτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και επαγγελματικής ενασχόλησης– να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες με σειρές μορφωτικών μαθημάτων επί διαφόρων αντικειμένων.
Πανεπιστημιακοί καθηγητές και άλλοι διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες, καλλιτέχνες κ.ά. θα κληθούν να προσφέρουν έγκυρες απόψεις και προβληματισμούς.
Το όλο μορφωτικό πρόγραμμα, έχει το κατεξοχήν χαρακτηριστικό τής παιδείας, την ελεύθερη παρακολούθηση, και ως εκ τούτου χαρακτηρίζεται κυριολεκτικά ως Ελεύθερο Πανεπιστήμιο τής Στοάς τού Βιβλίου.
Επόμενο είναι ο Α΄ Κύκλος μιας τέτοιας μορφωτικής προσπάθειας να έχει αφετηρία τον πυρήνα τής παιδείας, τις ανθρωπιστικές σπουδές, και δεν είναι τυχαίο που ξεκινάμε με τη γλώσσα, την τέχνη, τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη φιλοσοφία. Άλλωστε οι άνθρωποι που θα διδάξουν μπορούν να μιλήσουν για τα αντικείμενα αυτά με γνώση και πάθος. Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο τής Στοάς τού Βιβλίου ξεκινάει με 5 σειρές των ανωτέρω θεμάτων από 10 μαθήματα η καθεμιά.
Θα υπάρξουν σειρές διαφόρων γνωστικών αντικειμένων που θα διδαχθούν σε κύκλους κατανεμημένους σε 10 μαθήματα ο καθένας, διάρκειας 10 εβδομάδων από ένα διδακτικό δίωρο κατά εβδομάδα.
Βεβαίως, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν περισσότερες από μία σειρές-κύκλους μαθημάτων, είτε τής ίδιας περιόδου, είτε σε διαφορετική χρονική περίοδο.
Για να επιτευχθεί ο στόχος των μαθημάτων αυτών, έχει αποφευχθεί ο τύπος των ελεύθερων διαλέξεων και έχει αντ’ αυτού προτιμηθεί η κανονική παρακολούθηση σε τουλάχιστον 8 από τα 10 μαθήματα, η οποία και θα οδηγεί στη λήψη Βεβαιώσεως παρακολούθησης για όσους το επιθυμούν.
Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν δηλώσεις ενδιαφέροντος οι οποίες θα υποβάλλονται για κάθε αντικείμενο στη Στοά τού Βιβλίου και τα ονόματα όσων τελικά αποφασισθεί να συμμετάσχουν θα ανακοινώνονται τηλεφωνικώς βάσει αυτών.
Η καθιέρωση συμβολικής οικονομικής συνεισφοράς των συμμετεχόντων αποσκοπεί στην κάλυψη των δαπανών λειτουργίας τού Προγράμματος.
Ό,τι προέχει και ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί από αυτό το πρόγραμμα τής Στοάς τού Βιβλίου είναι να υπάρξει ποιότητα στη μορφωτική στάθμη των μαθημάτων και ελευθερία στην πρόσβαση σε αυτά.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 17:00-18:30 κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και 12:00-13:30 κάθε Σάββατο.


Αναλυτικό φυλλάδιο είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση:
http://www.stoabibliou.gr/ep/epbook1.pdf

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε

No comments: