Saturday, December 09, 2006

News: from Greek diaspora

Z.Papulias:Te ruajme lidhjet e grekeve te jashte shtetit me atdheun
e tyre.

09/12/2006 10:42 (ert)

Presidenti i Republikes,Karolos Papulias,ne mesazhin e tij, drejtuar kongresi te 6-te te Diaspores greke,shenon se “sot, brezi i pare dhe i dyte i jep stafeten moshave me te reja ,qe kane lindur dhe jane rritur ne atdheun e ri te tyre dhe sic eshte e natyrshme kane nje marredhenie tjeter me Greqine, nga ajo e brezave te meparshem.

Si rrjedhim kemi per detyre,tha z.Papulia, te trajtojme me kujdes kete realitet te ri ne menyre, qe te ruajme lidhjet e grekeve te jashte shtetit me atdheun e tyre.

Kryetar i ri i Keshillit te Diaspores Greke u zgjodh Stefanos Tamvaqis nga Aleksandria dhe sekretare u zgjodh Ollga Sarandopullu nga Vjena.

No comments: