Friday, December 15, 2006

NEWS:Παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Ανδρουλάκη



Το "Θηλυκό Πόκερ-Συμφέρον και Συμπάθεια"


(6/12/2006 6:47:00 μμ)

Το μέλλον είναι γένος θηλυκού, εκτιμά ο Μίμης Ανδρουλάκης, στο νέο βιβλίο του "Θηλυκό Πόκερ-Συμφέρον και Συμπάθεια" (εκδ. Καστανιώτη) που παρουσιάστηκε σήμερα από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, την υπερνομάρχη Φώφη Γεννηματά, τη βουλευτή της ΝΔ, Έλενα Κουντουρά και την επιχειρηματία Τζίνα Μαμιδάκη.
Η παρουσίαση, που έγινε σε υπαίθριο χώρο, εξελίχθηκε σε ένα κρητικό γλέντι με μουσική, ρακί και μεζεδάκια, ένα "χάπενινγκ" στο οποίο έδωσαν το παρών όλες οι "πτέρυγες" της Βουλής - του ΠΑΣΟΚ πρωτοστατούντος - άνθρωποι των γραμμάτων και καλλιτέχνες. Κατάμεστη η στοά της Βουκουρεστίου από "τους φίλους του Μίμη", όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Μπακογιάννη, ο οποίος κατόρθωσε να συγκεντρώσει όλες τις γενιές και τις απόψεις. Από τον Λεωνίδα Κύρκο - τον οποίο ευχαρίστησε προσωπικά ο συγγραφέας εξαίροντας την προσφορά του - την κα Δάφνη Σημίτη, τον Κώστα Λαλιώτη, τον Πάνο Μπεγλίτη, το Γιάννη Σουλαδάκη και τον Στέφανο Τζουμάκα, μέχρι τον υφυπουργό Υγείας Θ. Γιαννόπουλο, τον Γιώργο Νταλάρα και στελέχη της νεολαίας.


"Έφθασε η εποχή να αναζητήσουμε στο θηλυκό την καινούργια σκέψη", τόνισε η κα Μπακογιάννη και πρόσθεσε "ο Μίμης μας προκαλεί να γεννήσουμε νέες ιδέες και έφτασε η ώρα να τον ακούσουμε. Να μη φοβηθούμε, να πάρουμε το έναυσμα από το βιβλίο του για να αρχίσουμε το διάλογο με κατανόηση και ανθρωπιά".

Η υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε το συγγραφέα που είναι αυτό που είναι, που είναι Κρητικός και που είναι μια ανεξάρτητη πέννα και δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους.


Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για το θηλυκό ως σύμβολο της γέννησης νέων ιδεών και δημιουργίας. Χαρακτήρισε σκληρό πολιτικά το βιβλίο γιατί περιλαμβάνει σκληρές πολιτικά θέσεις για όλα τα σύγχρονα θέματα.



Ο ίδιος ο συγγραφέας προτρέποντας τους αναγνώστες να υποδεχθούν "το θηλυκό άγγιγμα" στη ζωή, την οικονομία και την πολιτική, μίλησε για θηλυκή μεταρρύθμιση και διακυβέρνηση με άρωμα 21ου αιώνα.
"Γνωρίζω τη γυναίκα που θα γίνει πρωθυπουργός κοντά στο 2020", επιμένει. "Το θρίλερ της ερωτικής και επαγγελματικής ζωής αυτής της 30χρονης σήμερα γυναίκας, μας εισάγει στο μυστήριο των διαφορών των ικανοτήτων και των κλίσεων του αρσενικού και θηλυκού εγκεφάλου από την καθημερινότητα και την σεξουαλικότητα μέχρι τα μαθηματικά, την πολιτική, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα. Το θηλυκό πόκερ (συμφέρον και συμπάθεια) Love and Money, πέφτει σαν πέτρα στην επιφάνεια της σύγχρονης καθιερωμένης σκέψης και ξετυλίγεται σαν μία σειρά ομόκεντρων κύκλων: "Θηλυκή" αναθεώρηση της πολιτικής οικονομίας, "θηλυκή" αλλαγή από το Α ως το Ω, "θηλυκό" νέο δημόσιο μάνατζμεντ, "θηλυκό" παιχνίδι με τις πιθανότητες και το ρίσκο σε ένα αβέβαιο κόσμο. Θηλυκό όπως λέμε "αυτός ο τύπος έχει θηλυκό μυαλό", κατέληξε ο Μίμης Ανδρουλάκης.

No comments: