Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Friday, February 09, 2007

Debati midis kanidateve: Pyetjet qe u drejtuan

Pyetjet që do të drejtohen Kandidatëve:
1. Vasillaq BOLLANI (PBDNJ)
2. Dhimitër LLAZARI (PD)
3. Aleko TATO (PS) (nuk morri pjese)

Nga tërë analizat e bëra si gjatë Konferences Panhimariote dhe dokumentave të shumta të donatorëve, një nga problemet që po mban peng zhvillimin ekonomik e veçanërisht atë të turizmit dhe të bujqësisë në Himarë është pronësia mbi tokën. E lidhur me të është edhe rregjistrimi fillestar i tokave si moment kyç që do të hapë rruëgn krijimit të një tregu real të tokës. Cili është mendimi i kandidatëve për fillimisht për zgjidhjen e konflikteve për pronësisë dhe me pas të rregjistrimit?
(Secili 5 minuta)

Një nga rreziqet më të mëdha për zhvillimin e turizmit në Himarë është mungesa e planifikimit urban, që rrezikon të shkaktojë atë që shpesh është quajtur Golemizimi i zonës. Cili është opinioni i kandidatëve për nevojen dhe hapat për planifikimin urban të zonës? Dhe e lidhur me këtë
(Secili 5 minuta)

Himara shihet nga tërë studimet dhe vëzhgimet e bëra si perla e turizmit. Për zhvillimin e tij shpesh janë vënë përballë dy filozofi alternativash e zhvillimit të turizmit Kakomeja apo Golemi dhe zhvillimi i fshatrave aktualë historikë. Për cilin filozofi zhvillimi janë kandidatët dhe si e argumentojnë? Secili (3 minuta)

Zhvillimi i turizmit (të diellit, kulturor, historik) ne kushtet e degradimit te mjedisit eshte i paefekshem. Projekti i Bankës Botërore premtoi para në viti ngritjen e një landfilli afër Vunoit, i cili u kundërshtua nga popullata. Si mendoni ta zgjidhni problemi e evadimit të mbeturinave urbane dhe të ujrave të zeza?
(Secili 5 minuta )

A është në prioritetet tuaja nxitja e jetës kulturore dhe aktivitetet artistike? A mendoni se kjo do te ketë një efekt edhe në zhvillimin e turizmit? A keni menduar për krijimin e një agjensie turistike pranë Bashkisë? (Secili 3 minuta)


Me decentralizimin e pushtetit vendor dhe decentralizimin e kompetencave, cili do te jete sektori juaj prioritar? Si i konceptoni dhe si do ti vendosni marredhenjet me institucionet qendrore vecanërisht për problemet e infrastrukturës (energji, rruge ) që varen nga qeveria qëndrore?
(Secili 3 minuta)

Cili do të jetë vizioni juaj për zhvillimin e sektorit të shendetësisë dhe të arsimit në zonën e Himarës? (Secili 3 minuta)


Cila është strategjia juaj për vendosjen e lidhjeve me Himariotet që ndodhen nëpër botë për nxitjen e kthimit, aktivizimit dhe kontribuimit të tyre në zhvillimin e krahinës? Cili do te jetë kontributi juaj në krijimin e Harmonisë ndërmjet gjithë Himariotëve duke mos stimuluar ndarjet partiake apo shoqërore si dhe për krijimin e një ambjenti paqësor – karakteristikë e shoqërisë himariote në vite? (Secili 5 minuta)

No comments: