Wednesday, February 14, 2007

NEWS: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΑΝΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Τίρανα, Αλβανία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την παρούσα ανακοίνωση επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας Χιμαραίους τα ακόλουθα:

Η ΠανΧειμαρριωτική κοινότητα συνεδρίασε στις 11-02-07 και με βάση την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 09-02-07 στα Τίρανα (ξενοδοχείο Μοντιάλ), με την συμμετοχή των δύο υποψηφίων για την δημαρχία της Χειμάρρας, Βασίλη Μπολάνου (ΚΕΑΔ) και Δημητρη Λαζάρη (PD) αποφάσισε:

ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΗΛΗ ΜΠΟΛΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ

Η απόφαση αυτή συμμερίστηκε την συντρηπτική πλειοψηφία των μελών της Χειμαρριώτικης κοινότητας, αφού στην αναμέτρηση είδε την αδιαμφισβήτητη υπεροχή του Βασίλη Μπολάνου. Ο Μπολάνος στην παρουσίαση του προγράμματός του ανέπτυξε όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον δήμο Χειμάρρας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα κυριότερα προβλήματα με ιδιαίταιρη βαρύτητα να δίνεται στο ιδιοκτησιακό ζήτημα, την εθνική και πολιτιστική ταυτότητα της Χειμάρρας, τα προβλήματα στην τουριστική ανάπτυξη, τα οικολογικά ζητήματα, την οικονομία του τόπου γενικότερα και τα δημόσια έργα στην περιοχή ως συνέχεια των αποτελεσμάτων των εργασιών της ΠανΧειμαρριωτικής συνέλευσης του Δεκεμβρίου 2005.

Οι ΠανΧειμαρριώτικη Κοινότητα αποφάσισε επίσης να στηρίξει τον υποψήφιο στην κοινότητα Λουκόβου κ. Βλαδίμηρο Κουμή, ως ένα ηρωικό πρόσωπο όπως ανεδείχθη στον αγώνα για την υπόθεση της Κακομαίας, για την κοινότητα της Νίβιτσας και κατ’ επέκταση ολόκληρο τον λαό της περιοχής.

Επομένως η τοποθέτηση της ΠανΧειμαρριωτικής Κοινότητας βρίσκεται σύμφωνη με τις τοποθετήσεις των Ενώσεων Χειμαρριωτών στην Αθήνα και την Ουάσιγκτον (ΗΠΑ), όπως αυτές έγιναν αναπτύχθηκαν προηγουμένως.

Στην δεδομένη περίπτωση, η ΠανΧειμαρριώτικη Κοινότητα εκφράζει στον Βασίλη Μπολάνο, την πλήρη υποστήριξή της σε ηθικό, πρακτικό και πολιτικό επίπεδο, στην προσπάθεια ανάδειξής του σε δήμαρχο Χειμάρρας για δεύτερη συνεχή θητεία και του εύχεται να βγει νικητής της εκλογικής αναμέτρησης ούτως ώστε να φέρει σε πέρας το πρόγραμμά του προς οφελος της κοινότητας μας και της ευρύτερης περιοχής.

Η ΠανΧειμαρριωτική Κοινότητα, επιστεί την προσοχή στην κοινή γνώμη της Αλβανίας, σταΔιεθνή Ιδρύματα, στον ODIR, στην Αλβανική κυβέρνηση και στην Κεντρική ΕπιτροπήΕκλογών ούτως ώστε να αποτραπούν κάθε μορφή βίας, νοθείας και εκβιασμών στην διαδικασία των εκλογών στη Χείμαρρα. Η τελευταία δήλωση αποτελεί απόροια ενός σημαντικού μέρους της προεκλογικής εξτρατείας στη ν Αλβανία το οποίο αποτελεί προπαγάνδα κατά της Χειμάρρας και ιδαιτέρως του υψηλού εκπροσώπου της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, Βασίλη Μπολάνου.

ΠΑΝΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

www.himara.eu

No comments: