Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Friday, June 29, 2007

Shqipëria, jashtë standardeve europiane në fushën e pronësisë

I pari delegacion europian që zbarkoi në Tiranë pas marrëveshjes për fillimin e negociatave të Asociim-Stabilizimit konstatoi, në formën e vërejtjes, se ligji i pronësisë mbi tokën nuk është, të paktën, i standardeve evropiane. Një nga dy çështjet madhore të ngritura nga ky delegacion në
takimin me partnerët shqiptarë, përveç kriminalitetit, ishte pikërisht problemi i pazgjidhur, ose i zgjidhur keq, i pronësisë mbi tokën.

Pra, në qoftë se ne duam të integrohemi në gjirin e familjes së madhe europiane, duhet që legjislacionin bazë ta përafrojmë me atë të vendeve të kësaj familjeje. Në BE mund të tolerohet që disa vende të mbeten jashtë sistemit Shengen, ose sistemit monetar Euro, por askush
nuk mund të tolerojë që të hynte në të një vend, ku regjistrimi i pasurive të ishte i parregullt e i pasaktë, ku ekzistojnë hapësira të shumta për abuzime. Në fakt, që më përpara se ta ngrinin këtë problem europianët, disa nga partitë politike shqiptare, të cilat problemin e pronësisë e kanë kthyer në një flamur politik, dhe më pas edhe vetë presidenti i Republikës, e ngritën problemin në nivelin e tryezës së rrumbullakët të partive parlamentare, që konkludoi në një plan veprimesh, një projektligj dhe një kalendar, duke filluar nga viti 2002.

Tejkalimi i çdo mase kohore për miratimin e zgjidhjes përfundimtare për pronat, solli natyrshëm edhe angazhimin e OSBE-së në “rikujtimin” e shtetit shqiptar se ditët e muajt ikin, por zgjidhja ende nuk po duket në horizont. Që nga kjo kohë, gati të gjithë delegacionet europiane, që kanë ardhur për të marrë në analizë situatën e zbatimit të kërkesave të MSA-së, kanë theksuar se
shtyrja pafundësisht në kohë e problemit të përcaktimit të pronësisë mbi të patundshmen po e mban vendin tonë larg Europës.

(Gazeta Shqiptare)

No comments: