Sunday, July 29, 2007

ΩΡΑ ΤΕΛΙΚΟΥ


ΩΡΑ ΤΕΛΙΚΟΥ
Η ώρα της αλήθειας για την εθνική μας ομάδα των Νέων έφθασε, καθώς σήμερα το απόγευμα (18:30) στην Αυστρία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναμετράτε με την Γερμανία στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος UNDER 19 με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης… ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ : ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Η εθνική μας χωρίς κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και με το ηθικό στο καλύτερο δυνατό σημείο θα επιδιώξει απέναντι στην Γερμανία ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα που θα την φέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο τελικό του θεσμού. Η Γερμανία μπορεί να είναι μια δυνατή και πάντα υπολογίσιμη ομάδα, ωστόσο οι νεαροί του Νίκου Νιόπλια έχουν δείξει μέχρι τώρα τα διαπιστευτήριά τους και μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω που όλοι θέλουν. Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός λίγες ώρες πριν τον μεγάλο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού εμφανίστηκε αισιόδοξος και διαβασμένος για την αναμέτρηση υπογραμμίζοντας πως οι παίκτες του δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους αντιπάλους τους. Ο Νιόπλιας μιλώντας στον Supersport-fm για την φιλοσοφία που πρέπει να έχουν οι παίκτες του υπογράμμισε «Πρέπει να καταλάβουν από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο ότι είναι μια στιγμή που μπορούν να γράψουν ιστορία. Πριν από ένα ματς κανείς δεν είναι χαμένος. Στις μικρές εθνικές ομάδες δεν υπάρχει αυτό. Εμείς δεν πάμε για να χάσουμε αλλά για να κερδίσουμε».


Όσο για τον τρόπο που αναμένεται να παρατάξει την ομάδα κόντρα στην Γερμανία δήλωσε «Εναντίον της Ισπανίας παίξαμε με αρκετούς μεσοαμυντικούς λόγω καρτών. Σήμερα χρειαζόμαστε μεσοεπιθετικούς όπως οι Νίνης(Himara), Δημούτσος (Himara) και Σιόβας. Ο Πλιάτσικας θα παίξει ως κεντρικός χαφ». Ο τεχνικός της εθνικής μας ομάδας έδειξε καλά διαβασμένος για την Γερμανία και τόνισε «Τα τελευταία χρόνια έχουμε παίξει αρκετές φορές μαζί τους. Έχουν αλλάξει αρκετά την φιλοσοφία τους. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο τους που στηρίζεται στην ταχύτητα και παίζουν με την μπάλα κάτω. Είναι καλή και δουλεμένη ομάδα. Στην Γερμανία έχουν ομάδες προελπίδων, προπαίδων, με αποτέλεσμα να είναι έτοιμοι ποδοσφαιριστές στην Εθνική Νέων. Αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα». Τέλος ο Νίκος ΝΙόπλιας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και στο Γερμανικό σε θέματα οργάνωσης και προγραμματισμού λέγοντας όμως πως δεν υπάρχουν πολλές διαφορές σε ταλέντα. «Από εμάς δυο-τρεις παίκτες έχουν καλές συνθήκες εργασίας στις ομάδες τους. Αντίθετα όλοι οι παίκτες της Γερμανίας αμείβονται καλά και έχουν τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας. Οι δικοί μας παίκτες στηρίζονται στην επιτυχία. Δεν υστερούμε σε ταλέντο. Απλά οι αντίπαλοι μας είχαν την τύχη να γεννηθούν στην Γερμανία. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Εκείνοι κάνουν προπόνηση από 12 χρονών και στα 18 τους είναι έτοιμοι παίκτες. Εμείς εδώ θεωρούμε τους παίκτες ταλέντα σε ηλικία 21-22 ετών» σχολίασε ο Νίκος Νιόπλιας. Από την πλευρά του ο τεχνικός των Γερμανών Φράνκ Ένγκελ μιλώντας για την εθνική μας ομάδα τόνισε πως είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος που θέλει προσοχή. «Για εμάς είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να προσέξουμε πολύ. Η Ελλάδα είναι αντίπαλος υπολογίσιμος, διαθέτει συμπαγή άμυνα, ατομικό ταλέντο και είναι επικίνδυνη στην επίθεση. Αυτοί είναι επαρκείς λόγοι για να σεβόμαστε την αντίπαλό μας. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να έλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα για εμάς. Δεν έχω την πολυτέλεια να προφυλάξω παίκτες που βρίσκονται στο όριο των καρτών ή έχουν προβλήματα τραυματισμών. Θα χρησιμοποιήσω όλα τα όπλα της ομάδας και με φαρμακευτική αγωγή και την κατάλληλη φυσιοθεραπεία θα προσπαθήσουμε να έχουμε όλους τους τραυματίες έτοιμους» υπογράμμισε ο Ένγκελ.

No comments: