Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Thursday, September 06, 2007

News from: [Worcepirotiko@aol.com]Ο αντιπρόεδρος του Π.Σ.Η.Ε. Χρ. Δήμου μιλά στη
συνεδρίαση ενώ τον παρακολουθούν ο Πρόεδρος Ν.
Γκατζογιάννης, ο Γεν. Γραμματέας Γ. Καλλίδης και
το μέλος Ηλ. Γαλανός

Το Δ.Σ. του Π.Σ.Η.Ε. κατά την πρώτη συνεδρίασή του στα Ιωάννινα
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (Π.Σ.Η.Ε.) ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Ανταπόκριση-φωτογραφία: Νίκος Σουτόπουλος
ΙΩΑΝΝΙΝΑ-Με καλούς οιωνούς αλλά και με ομόφωνες αποφάσεις πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα και στο Ξενοδοχείο «Du Lac» το Σάββατο 4 Αυγούστου 2007 η πρώτη συνεδρίαση των μελών του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (Π.Σ.Η.Ε.), προκειμένου να καθοριστεί η παραπέρα πορεία και δραστηριότητα του πρωτοβάθμιου αυτού οργάνου για τους Απόδημους Ηπειρώτες σε όλο τον κόσμο.Μετά το εθιμοτυπικό καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Π.Σ.Η.Ε. και διάσημο συγγραφέα Ν. Γκατζογιάννη προς τα μέλη ομογενείς Ηπειρώτες από όλες τις ηπείρους, συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ανάμεσα στα οποία ήτανο οικονομικός απολογισμός καθώς και η στρατηγική με τους μελλοντικούς σχεδιασμούς και στόχους για την πορεία του Π.Σ.Η.Ε. Η οργάνωση του πρώτου Συνεδρίου του Π.Σ.Η.Ε. στην Ήπειρο το 2008 ανατέθηκε σε ειδική επιτροπή προετοιμασίας Συνεδρίου, καθώς συστάθηκαν πέντε επιτροπές για την κάλυψη όλων των αναγκών και δραστηριοτήτων του (καταστατικού, δημοσίων σχέσεων και πληρο-φόρησης, δημιουργίας ιστοσελίδας, συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κ.ά) Τέλος συζητήθηκαν άλλες προτάσεις και οργανωτικά θέματα, ενώ λήφθηκαν ομόφωνες αποφάσεις για ένα δημιουργικό ξεκίνημα προς όφελος των απόδημων Ηπειρωτών σε όλο τον κόσμο.

No comments: