Wednesday, October 24, 2007

Si mund te fitohen pronat nga te zotet

Vlonjati Gjon Boçari fiton gjygjin me shtetin ne Gjykaten e Strasburgut (Derguar me: 23/10/07) Pese femijet e familjes se Gjon Boçarit, te cilet banojne ne Tirane dhe ne Vlore, kerkuan kthimin e prones se babait te tyre qe ia mori pa te drejte sistemi komunist. Strasburgu kerkon nga qeveria shqiptare te zbatoje vendimin ne te kundert do te perballet me sanksione.

Nje qytetar shqiptar ka fituar gjyqin me shtetin ne gjykaten e Stasburgut. Gjykata europiane e te drejtave te njeriut ka vendosur unanimisht qe familja Boçari te demshperblehet me 7 mije euro si dhe te fitoje te drejten per te marre pronen te cilen shteti shqiptar nuk ia njihte. Pese femijet e familjes se Gjon Boçarit, te cilet banojne ne Tirane dhe ne Vlore, kerkuan kthimin e prones se babait te tyre qe ia mori pa te drejte sistemi komunist. Strasburgu kerkon nga qeveria shqiptare te zbatoje vendimin ne te kundert do te perballet me sanksione. Sipas kesaj gjykate, familjes Poçari I eshte dhunuar nje prej te drejtave te parashikuara ne konventen e te drejtave te njeriut. (e.k./News24)


Mon Web Site
www.simbadi.com

No comments: