Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Monday, November 26, 2007

Ministri i "fshatrave turistike"


Ylli Pango (sipas biografise ne faqen zyrtare te Qeverise Shqiptare)

Datelindja 26.3.1952

Gjuha Amtare Shqiptare

Edukimi

Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Dega

Matematikë 5-vjeçare;

Studime pasuniversitare në fushën Planifikim-Administrim të

Arsimit në Universitetin e Bostonit, USA

(Humphrey Fellowship Program, Fulbright Exchange Program)

1994-1995 (Diploma e këtyre studimeve është firmosur nga

Presidenti Bill Klinton);

Studime pasuniversitare në fushën e Psikologjisë në Fakultetin

Histori-Filologji, Universiteti Tiranës;

Universitetet e Barit-Itali, Granatës-Spanjë, Leuvenit-Belgjikë,

Montpellier-Francë dhe në Universitetin e

Washingtonit, Seattle-USA.

Zotëron me diploma gjuhët anglisht dhe frëngjisht.

Profesor, Doktor i Shkencave Psikologjike.

Veprimtaria profesionale

Profesioni: Pedagog, Dekan, Psikolog
1992-1994 Zëvendësministër i Arsimit (larguar për studime në SHBA)

Nënkryetar i Komisionit të Lartë të Kualifikimit Shkencor

të Shqipërisë

Kryetar i Këshillit Drejtues të Radiotelevizionit Shqiptar

1999-2005 Dekan i Fakultetit të Shkencave Sociale të Universitetit të Tiranës

1995-1996 Drejtues-menaxher në Fondin Shqiptaro-Amerikan të Investimeve

Drejtues i Seksionit të Psikologjisë e Pedagogjisë në Institutin e

Studimeve Pedagogjike.

Drejtues apo pjesëmarrës hartues projektesh kombëtare e

ndërkombëtare: Pjesëtar i grupit drejtues të ekspertëve dhe

bashkautor i “Human Development Report”

1997-1998 (Kapitulli i problemeve sociale), (Raporti i Zhvillimit Human

në Shqipëri), Botim i PNUD;

Psikologjia e moshës e rinisë shkollore (studim kombëtar). Mid

term Plan for ducation sector (500 faqe)

Drejtues i hartimit të strategjisë së arsimit kombëtar 1993 dhe i

botimit me të njëjtin titull.

High education in Europe (1993-1994). (Bashkautor me kapitullin

“High Education in Albania). (Botim i Këshillit të Europës).

Veprimtaria politike

Zgjedhur në: Legjislatura: XVII Zona zgjedhore: 38 Qarku: Tiranë
Nr. i votave: 8418
Përqindja: 44,6%

Grupi dhe komisionet parlamentare Grupi parlamentar i Partisë Demokratike
Komisioni parlamentar për Edukimin dhe Mjetet e Informimit

Publik, nënkryetar.
Sekretare komisioni Arjana MERO Tel: +355 4 232602

Publikime Autor i 11 librave dhe qindra artikujve e studimeve shkencore në

fushën e studimeve psikologjike sociale e politike.

Ndër librat përmenden :

“Psikoterapi” prej rreth 840 faqesh

“Metodat Statistikore në Studime Psikologjike”

“Psikologjia e të menduarit të fëmijës”

“Të fshehtat e kujtesës”

“Amerika”

“Psikologji Sociale”

“Edukimi qytetar – Edukim për Demokraci” (shqip dhe anglisht)

“Prostitucioni – një plagë e hapur e shoqërisë shqiptare”

“Krim”

3 comments:

Anonymous said...

Na futet mizat me diskutimin per biografine e ministrit te turizmit. Une kerkova ndonje artikull te tij per psikologjine ne revistat e meposhtme por nuk pata sukses per te gjetur ndonje artikull.:
Psychological Assessment
Psychological Bulletin
Psychological Medicine
Psychological Methods
Psychological Perspectives
Psychological Record, The
Psychological Research
Psychological Review
Psychological Science
Psychological Science in the Public Interest
Psychological Services
Psychologie du Travail et des Organisations (title discontinued)
Psychologie Francaise
Psychology & Aging
Psychology & Developing Societies
Psychology and Health
Psychology and Marketing
Psychology and Psychotherapy: Theory, Research and Practice
Psychology in Spain
Psychology in the Schools
Psychology of Addictive Behaviors
Psychology of Aesthetics, Creativity and the Arts
Psychology of Men & Masculinity
Psychology of Music
Psychology of Sport and Exercise
Psychology of Women Quarterly
Psychology Today
Psychology, Crime and Law
Psychology, Health & Medicine
Psychology, Public Policy, & Law
PsycARTICLES (APA)

Kuasimodo

Anonymous said...

Me ckuptoj une Y. Pango ka levruar me shume anen divulgative te psikologjise, dmth ka botura libra me karakter shkencor popullor. Nuk eshte keq dhe kjo.
Thano

Frequent Reader said...
This comment has been removed by a blog administrator.