Saturday, January 05, 2008

ΟΙ «ΝΕΟΙ ΧΑΡΤΕΣ» ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ-http://www.noiazomai.net/41.html



ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ, Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ, Η ΣΕΡΒΙΑ & ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ

ΟΙ «ΝΕΟΙ ΧΑΡΤΕΣ» ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

ΧΑΡΤΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

Έρχεται ή ώρα, όπως ήρθε και στο παρελθόν, για να πάρουμε ως χώρα ξεκάθαρη και εθνικά συμφέρουσα θέση, στο νέο «μοίρασμα» της Δυτικής Βαλκανικής, την οποία τεχνητά και όχι ιστορικά και εθνικά είχαν στο παρελθόν «μοιράσει» οι Μεγάλες Δυνάμεις. Δεν θα αναφερθούμε εδώ στα Ανατολικά Βαλκάνια, προς το παρόν…

Ο χάρτης των σημερινών Δυτικών Βαλκανίων, με τη διάλυση της τέως Γιουγκοσλαβίας, έχει αλλάξει δραματικά και απόλυτα την περιοχή! Δημιούργησαν την Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και τώρα ετοιμάζουν οριστικά και το κράτος Αλβανικού Κοσσυφοπεδίου!!!

Και αντί μέσα σε όλες αυτές τις δραματικές αλλαγές, να επωφεληθούμε εθνικά και να δικαιωθούμε ιστορικά, αντί να πρωταγωνιστούμε και να παρεμβαίνουμε στη γειτονιά μας, επιτρέψαμε όχι μόνο να ωφεληθούν όλοι οι άλλοι, αλλά και να βλαφθούμε καίρια, με τη «δημιουργία» κράτους «Μακεδονίας» (Σκόπια) από τη μια και με τον «ξεριζωμό» του διεθνώς αναγνωρισμένου Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού από την άλλη, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει το σοβαρό αντίβαρο στην αναμενόμενη δημιουργία της τουρκόφιλης «Μεγάλης Αλβανίας»…

ΧΑΡΤΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ «ΑΥΡΙΟ»

ΣΗΜ. Το παράνομο όνομα «Μακεδονία» των Σκοπίων, διεκδικεί από μόνο του (εξ ονόματος) ολόκληρη τη Μακεδονία μας, πράγμα το οποίο επιδιώκουν σε βάθος χρόνου και οι ξαφνικοί δυτικοί υποστηρικτές της παράνομης μετονομασίας της Βαρντάρσκα

«Αύριο» ο χάρτης των Δ. Βαλκανίων θα είναι περίπου όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα! Το Κράτος Κοσσόβου, η Αλβανία και το ασυγκράτητο κομμάτι των ημιαυτόνομων Αλβανών των Σκοπίων, θα ενωθούν είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα!!! Και θα αποτελέσουν, ντε γιούρε ή ντε φάκτο, τη λεγόμενη «Μεγάλη Αλβανία»!

Σε αυτήν την περίπτωση, τα Σκόπια θα συρρικνωθούν αναγκαστικά, αλλά θα έχει αρχίσει ο Αλβανικός πονοκέφαλος για την Ελλάδα.

Τη «Μεγάλη Αλβανία» επιδιώκουν Γερμανία και Ιταλία, ενώ προσεγγίζει θετικά η Τουρκία, υπό τον γνώμονα της βλάβης εναντίον της Ελλάδος. Οι ΗΠΑ προς το παρόν παίζουν «στρατηγικά» με τη ψευτο«Μακεδονία» εποφθαλμιώντας το λιμάνι Θεσσαλονίκης…

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΗΜ. Η εκκρεμής λύση του Βορειοηπειρωτικού (Συνθήκη Ειρήνης Παρισίων- Συμβούλιο Μεγάλων Δυνάμεων), η διευθέτηση των Αλβανών του Τετόβου-Δυτικά Σκόπια, η καταπίεση Σέρβων και Ελλήνων και Ορθοδόξων στα Σκόπια, είναι υπαρκτά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ειρηνικά αλλά παράλληλα και ταυτόχρονα με την «επίλυση» του Κοσσυφοπεδιακού

Ποια είναι όμως η πραγματική κατάσταση στις χώρες αυτές; Τι πρέπει να ληφθεί τελικά υπ΄ όψιν;

Καταρχήν στο Κοσσυφοπέδιο υπάρχουν τα ιστορικά Σερβικά Μετόχια, το «Άγιον Όρος» της Ορθόδοξης Σερβίας, αλλά και μια Σερβική Μειονότητα ντόπιων Σέρβων, που δεν μπορούν να δοθούν στο Αλβανικό Κόσσοβο.

Στα Σκόπια υπάρχει (Τέτοβο) ισχυρότατη Αλβανική παρουσία – περίπου ο μισός πληθυσμός - που η καταπίεσή του έφτασε το τεχνητό κρατίδιο στα πρόθυρα γενικευμένου πολέμου! Η κατάσταση ισορροπήθηκε άχρι καιρού με τις αμερικανικές Συμφωνίες της Αχρίδας, που έδωσαν σχεδόν ημιαυτονομία στους Αλβανούς των Σκοπίων, με το δικαίωμα χρήσης της Αλβανικής Σημαίας! Δεν μπορεί να αγνοηθεί λοιπόν το «Κοσσυφοπέδιο των Σκοπίων»!

Επίσης στα Σκόπια, ζει η πλέον καταπιεσμένη Μειονότητα των Βαλκανίων, η Ελληνική, που αριθμεί τουλάχιστον 300.000 άτομα (Ελληνόφωνους, Σλαβόφωνους, Βλαχόφωνους Έλληνες)!!!

Τέλος στην Αλβανία, που επίσημα είναι προσεκτική για το Κόσσοβο, ζει η Ελληνική Εθνική Κοινότητα, η οποία είναι Διεθνώς Αναγνωρισμένη και έχει στο παρελθόν αναγνωριστεί η Αυτονομία της! Επίσης εκκρεμεί επίσημα η τελική δικαίωσή της (Ένωση) στο Συμβούλιο των 4 Μεγάλων Δυνάμεων! (βλέπε προηγούμενο φύλλο)

ΧΑΡΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ

με αδιάβλητα Δημοψηφίσματα των ντόπιων πληθυσμών

Η Ελλάς δεν πρέπει να περικυκλωθεί απαθής από εξελίξεις που θα πιέζουν ολοένα στη συνέχεια και τα βόρεια σύνορά της! Δεν πρέπει να επιτρέψει τη δημιουργία Κοσσυφοπεδίου και Μεγάλης Αλβανίας, εάν δεν λυθεί το πρωτίστως δίκαιο και διεθνώς εκκρεμές θέμα της Βορείου Ηπείρου!

Εάν οι «Μεγάλες Δυνάμεις» και η Αλβανία θέλουν Ανεξάρτητους ή Αυτόνομους τους Κοσσοβάρους, πρέπει πρώτα να αποδεχθούν τις ίδιες αρχές, δίκαια και δικαιώματα για τους Βορειοηπειρώτες Έλληνες!

Και αν δέχονται τις ίδιες αρχές και για τους Αλβανούς των Σκοπίων, οφείλουν να τις δεχθούν και για τους Έλληνες και για τους Σλάβους-Σέρβους του κρατιδίου!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ «ΝΕΚΡΗ» και «ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΙΜΗ», την ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ!

ΑΡΑ η ενδεδειγμένη, ΕΙΡΗΝΙΚΗ λύση όλων των δυτικών προβλημάτων είναι το Διεθνές Δίκαιο, οι Διεθνείς Συνθήκες και η ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ.

Η λύση στην πράξη θα ήταν να αποφανθούν με εγγυημένα, αδιάβλητα και έγκυρα Δημοψηφίσματα, οι τοπικοί εμπλεκόμενοι πληθυσμοί των Δυτικών Βαλκανίων για την πορεία τους! Αυτή θα ήταν η ανθρώπινη, η δημοκρατική και η πλέον μακροχρόνια ειρηνική διευθέτηση των Δυτικών Βαλκανίων!

Το αποτέλεσμα θα ήταν η παραπάνω κατά προσέγγιση διαμόρφωση του χάρτη, όπου Κοσσυφοπέδιο, πλην Μετοχίων και δυτικά Σκόπια ενώνονται με την Αλβανία, Βόρεια Ήπειρος και η γραμμή Αχρίδα - Μοναστήρι – Γευγελή ή βορειότερα Κρούσοβο -Περλεπές – Στρώμνιτσα, ενώνονται με την Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο Σκοπίων ξαναγυρίζει στη Σερβία, ως Vardarska, αντιστάθισμα και για την απώλεια Κοσσόβου!

Η Αλβανία, πρέπει να ζυγίσει εγκαίρως τα πράγματα και να επιλέξει την προτεινόμενη λύση, που και δίκαιη είναι και θα καταστήσει ισχυρή μια τίμια Ελληνοαλβανοσερβική Συμμαχία, στην οποία μπορεί να προσχωρήσει και η Βουλγαρία, δυναμώνοντας την Ειρήνη και τη Σταθερότητα, αλλά και τα γεωπολιτκά Βαλκανικά συμφέροντα, εν όψει της πολύπλοκης και αποφασισμένης ήδη διευθέτησης και των Ανατολικών Βαλκανίων-Τουρκίας-Κουρδιστάν-Μέσης Ανατολής…

Οι δε ΗΠΑ, πρέπει να αντιληφθούν ότι το πραγματικό συμφέρον τους είναι με αυτό το Σχέδιο! Με την ελληνική πλευρά! Άλλωστε το να ποντάρει κανείς σε κάτι ψεύτικο, όπως είναι τα Σκόπια, είναι σα να πατά σε σάπιο σανίδι. Η Ελλάδα είναι ο δυνατός συμπαίκτης! Το Κλειδί της Ανατολής και η Πύλη της Δύσης!

No comments: