Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Tuesday, January 29, 2008

Seancat degjimore publike te Planit te Zhvillimit te

post by Kristaq Jorgji [dhermijorgji@yahoo.com]

DEGJIM PUBLIK PER PLANIN E ZHVILLIMIT TE ZONES
BREGDETARE

Ne kuader te projektit “Menaxhimi i Integruar dhe
Pastrimi i Zones Bregdetare” jane pergatitur
dokumentet e “Planit te Zhvillimit te Bregdetit te
Jugut”. Dokumentet jane prezantuar ne Dhjetor te 2007
dhe kane qene ne dispozicion te shqyrtimit dhe
komenteve nga publiku pergjate nje periudhe 6 javore.

Dokumentet e pergatitura nga konsulente te huaj
perfshijne:
a) Draft rregulloret
b) Draft Plani i Investimeve ne Infrastrukture
c) Kriteret e zbatuara ne procesin e planifikimit te
territorit dhe hartave site
d) Udhezimet per Zhvillimin e Fshatrave bregdetare
e) Vleresimi Strategjik Mjedisor o
f) Hartat site, dhe
g) Hartat e Infrastruktures

Dokumentet e mesiperme vazhdojne te jene te publikuara
ne faqen zyrtare teMPPTT:
www.mpptt.gov.al/iczmp.php

Deri me tani jane mbledhur dhjetera komente nga te
interesuarit dhe institucionet vendore dhe qendrore,
te cilat u jane percjelle konsulenteve. Gjate seances
degjimore publike konsulentet do te japin pergjigje
dhe shpjegime lidhur me sugjerimet, pyetjet dhe
komentet e paraqitura deri me tani nga palet .


Seancat degjimore publike te Planit te Zhvillimit te
Zones Bregdetare do mbahen si me poshte:
11 Shkurt ne Sarande, ora 10:00 - 13:00 ne mjediset e
Bashkise Sarande
12 Shkurt 2008 ne Himare, ora 10:00 - 13:00 ne
mjediset e Bashkise Himare
14 Shkurt ne Himare ne Tirane, ora 10:00 - 14:00 ne
mjediset e Hotel Tirana International.

Ministria e Punimeve Publike, Transportit dhe
Telekomunikacionit
Njesia e Koordinimit te Projektit (PCU)
Menaxhimi i Integruar dhe Pastrimi i Zones Bregdetare

No comments: