Saturday, May 17, 2008

Axhenda e Zhvillimit te Konferences se Dyte PanHimariote e Himare, 24 Maj 2008, ora 9.00

(post by K. Jorgji

Ora 9.00 Regjistrimi, shperndarja e materialeve te konferences.

Ora 9.30 Hapja e konferences, nga Drejtuesi i Projektit, z. Spiro Thodhorjani

Ora 9.35 Pershendetja nga Shoqata “Bashkimi Himariot”

Ora 9.45 Pershendetja nga Kryetari i Bashkise Himare, z. Vasil Bollano

Ora 10.00 REFERIMET

“NDERTIMI I VIZIONIT PER PRIORITETET E ZHVILLIMIT TE RAJONIT TE BREGDETIT”

Pjesa I

Ora 10.00

1. ”Shumellojshmeria e rezervave natyrore bregdetare dhe mundesite reale per zhvillimin e tyre ne dobi te turizmit”

Niko Pano*, Alfred Frasheri, Lefter Kashta, Sajmir Beqiraj, Adem Hyseni.

Ora 10.15

2.Aspekte te zhvillimit te burimeve natyrore dhe potenciali i burimeve te energjise. Spiro Thodhorjani*, Riza Aleti, Pellumb Berberi

Ora 10.30

3.Kërkesat ne rritje te zhvillimit te turizmit ne zonen e Bregdetit dhe te Himares”. Matilda Andoni*, Enea KUMI, Stefan Mato.

Ora 10.45

4. “Zhvillimi i infrastruktures dhe ndikimi ne zhvillimin e Turizmit

Renato Konomi*, Perparim Hoxha, Marjeta Cili, Niko Nesturi

Ora 11.00

5. Zhvillimi i industrise se ullirit dhe sfidat e se ardhmes.

Dhimiter Panajoti*, Kristaq Jorgji, Polo Cakalli

Ora 11.15

6. "Bujqesia biologjike nje alternative per zhvillimin e bujqesise dhe agro-turizmit te zones se bregut" Enver Isufi*, Thanas Ruci, Mendim Bacaj.

11.30-12.00 Pushim Kafe

Pjesa II

Ora 12.00

7. “Projekte te qeverisjes lokale per zhvillimin e zones Bregdetare te Himares dhe investimet”

Vasil Bollano*, Priamo Bollano, Stefan Mato, Maksi Rrapo

Ora 12.15

8. Aspekte te mbrojtjes mjedisore per nje zhvillim te qendrueshem te turizmit ne bregdet

Romeo Hanxhari *, Bashkim Cela, Kristaq Jorgji

Ora 12.30

9. Plani i Zhvillimit dhe Menaxhimi i zines Bregdetare –

(Banka Boterore)

Ora 12.45

10. Vleresimi i rezervave ujore te zones Joniane dhe mundesite e perdorimit maksimal te tyre.

Perparim Hoxha*, Gogo Gjivogli*, Niko Pano, Spiro Thodhorjani

Ora 13.00

11. Rreziqet natyrore ne zonen Joniane dhe vleresimi potencial i tyre.

Nikolla Konomi*, Perparim Hoxha, Vangjel Mustaqi

Ora 13.15

12. Probleme te zhvillimit te zones Joniane. EDEM/USAID,

Ora 13.30

13. Leximi dhe miratimi i Rezolutes se konferences - Kristaq Jorgji

Ora 14 Mbyllja e konferences

---------------------------------------------------------------------------------------------

NJOFTIM

Diten e Djele, date 25 Maj 2008, duke filluar nga ora 11.00,

Bashkia Himare ne bashkepunim me Shoqaten e Vajit Ushqimor (AOA), USAID/EDEM dhe biznesin vendas organizon per here te pare ne Himare

Diten e Vajit te Ullirit dhe Turizmit

Në këtë aktivitet do të ndiqni:

* Ndarjen e çmimeve te konkursit te 4-te kombetar te vajit te ullirit

* Minipanair me pjesemarrjen e prodhuesve te vajit te ullirit

* Prezantim te kompanive turistike te zones se bregdetit.

No comments: