Thursday, May 08, 2008

Konferenca e 2 panhimarjote -24 Maj 2008

(post by Kristaq Jorgji [dhermijorgji@yahoo.com]


Axhenda e konferences

“ Ndërtimi i Vizionit per Prioritetet e zhvillimit te Rajonit te Bregdetit”

Himare, Maj 24, 2008

9.30 – 10.00 Rregjistrimi i te Ftuarve

10.00 – 10.05 Fjala e hapjes nga drejtuesi i projektit, Spiro Thodhorjani

10.05 -10.10 Fjala pershendetese nga Kryetari i Bashkise se Himares

Sesioni Kryesor

10.15 – 10.30 “Kërkesat ne rritje te zhvillimit te turizmit ne zonen e Bregdetit dhe te Himares”. Matilda Andoni *, Niko Pano, Stefan Mato.

10.30 – 10. 45 Zhvillimi i infrastruktures dhe ndikimi ne zhvillimin e Turizmit

Renato Konomi*, Perparim Hoxha, Marjeta Cili, Niko Nesturi

10.45 -11.00 Zhvillimi i industrise se ullirit dhe sfidat e se ardhmes. Dhimiter Panajoti*, Kristaq Jorgji, Polo Cakalli

11.00 -11.15 Bujqesia organike, certifikimi gjeografik dhe mundesite e aplikimit te saj ne rajonin e Bregdetit. Enver Isufi*, Thanas Ruci, Mendim Bacaj.

11.15 -11.30 Zhvillimi i qendrueshem i burimeve natyrore dhe e ardhmja e burimeve te energjise. Riza Aleti*, Spiro Thodhorjani, Pellumb Berberi

11.30 -11.45 Aspekte te mbrojtjes mjedisore per nje zhvillim te qendrueshem te turizmit ne bregdet. Romeo Hanxhari *, Bashkim Cela, Natasha Gregoric..Kozma Kocani,Kristaq Jorgji

Coffee break 11. 45 – 12.15

12.15- 12.30 Projekte te qeverisjes lokale per zhvillimin e zones Bregdetare te Himares dhe investimet. Vasil Bollano*, Priamo Bollano Stefan Mato, Maksi Rrapo

12.30 -12.45 Vleresimi i rezervave ujore te zones Joniane dhe mundesite e perdorimit maksimal te tyre - P. Hoxha*, G. Gjivogli, N. Pano, S. Thodhorjani

12.45 -14.00 Rreziqet natyrore ne zonen Joniane dhe vleresimi potencial i tyre.

(Universiteti Politeknik) - N. Konomi*, P. Hoxha, V. Mustaqi

14.00 -14.15 Plani i Zhvillimit te Bregdetit te Jugut - (Banka Boterore)

5. Projekti EDEM/USAID .............................................................................................................

6. Projekti (AAC/USAID TBD ................................................................................................................

No comments: