Wednesday, June 18, 2008

Na rrembejne token dhe na falkan aksione!

Tituj ofendues per Niviciotet: vijne nga ana e dunjase per te ndertuar ne trojet tona dhe tani na falkan aksione!

Duhet ta kuptojne te gjithe se nuk na fal njeri aksione por eshte toka jone qe duke u vleresuar ka kontributin e padiskutueshem financiar. Prandaj i lutemi gazetareve te mesojne 5 gjera elementare para se te shkruajne, atryre juu interesojne me shume francezet se Niviciotet?
(Nga nje niviciot -mesage i derguar ne himara blogg)

Kakome - Do falin aksionet, pronare edhe banoret e Nivices

Bllokimi i hyrjes ne Shqiperi te nje prej emrave me te medhenj ne fushen e turizmit duket se ka gjetur nje zgjidhje. Behet fjale per francezet e CLUB Med qe kishin marre lejen per te ndertuar nje fshat turistik ne zonen e Rivieres, ne Kakome. Ne vitin 2005 kur nisi ndertimi i ketij resorti turistik banoret e zones bllokuan rruget, duke pretenduar pronesine mbi token. Me pas, nisi nje kalvar i gjate perballjesh me institucionet shteterore per kete pretendim qe u rrezua si nga zyrat e pronave por edhe me tej. Megjithate zgjidhjen qe nuk e dhane dot institucionet shteterore e gjeten vete investoret e ketij projekti. Ne nje leter drejtuar Kryeministrit Berisha, qarkut te Vlores dhe Komunes se Nivices, investoret njoftojne se jane te gatshem qe te ofrojne aksione duke bere keshtu pronar ne fshatin turistik banoret e zones. Kjo zgjidhje duket se synon te zgjidhe nje konflikt qe linte zonen serish ne nje boshllek investimesh, por edhe turizmin shqiptar te manget. Hapi i fundit tashe eshte zyrtarizimi i kontrates me ndarjen e aksioneve mbi kete fshat turistik, i cili behet prone e investoreve franceze dhe e banoreve te fshatit Nivice.

No comments: