Thursday, June 12, 2008

Per nje ceshjtje analoge shtypi rendoi himarjotet qe u konfliktuan me policine ne dt 10 prill. Duhej te ndodhte nje skene arbitrariteti ne Tirane per tu ndergjegjesuar se policia nuk eshte mbi ligjin"Nuk ka motive per pezullimin e Krenar Ahmetit"


E Enjte, 12 Qershor 2008

Tirane - Ministri i Brendshem, Bujar Nishani, ka marre ne mbrojtje shefin e komisariatit te qarkullimit rrugor per kryeqytetin, jo vetem me deklarime publike, por edhe me shkresa zyrtare. Madje, kete mbrojtje e ka bere duke i derguar nje leter zyrtare gjyqtares, e cila kishte ne dore fatin e tij, duke ja argumentuar se Krenar Ahmetaj ka zbatuar ligjin dhe eshte kundershtuar dhe fyer se bashku me punonjesit e policise rrugore nga shtetasit qe pretendojne se jane te demtuar. Nepermjet letres zyrtare, te drejtuar gjyqtares Majlinda Dogga, i kerkon pa cenuar paanesine e gjykates, rrezimin e kerkeses per pezullimin e Ahmetit nga detyra. Sipas tij, rastet e pretenduara nga organi i akuzes per keqtrajtimin e shtetasve, Elisabeta Ymeri e Hasan Nezaj, nuk eshte motivi ligjor qe kerkohet pezullimi nga detyra per punonjesin e policise, Krenar Ahmetaj. Me poshte gazeta po boton tekstin e plote te letres se ministrit te Brendshem. Kreu i dikasterit blu ishte shprehur per ceshtjen "Ahmeti" edhe ne Komisionin e Sigurise ne Kuvend dy dite me pare, ndersa u pyet nga debutetet e interesuar. Duke vleresuar punen nje vjecare te vartesit te tij qe mban graden e komisarit, Nishani deklaroi se, "askush nuk ka te drejte te dhunoje njeriun e ligjit kur ai zbaton detyren me korrektesi". Duket se ky proces ka shkaktuar edhe nje krisje tjeter te lehte mes prokurorise dhe policise, duke vene si "arbiter" gjykaten.

No comments: