Monday, November 24, 2008

Νίβιτσα ωρα μηδεν:μεθοδεύσεις του αλβανικού παρακράτους

Περισσότεροι από 500 κάτοικοι του χωριού Νίβιτσα συγκεντρώθηκαν για άλλη μία φορά για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αρπαγή της γης τους στην περιοχή της Κακομαίας, το περασμένο Σάββατο. Αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας ήταν νέες συλλήψεις από μέρους της αλβανικής αστυνομίας. Αυτήν την φορά προχώρησαν στην σύλληψη του δημογέροντα του χωριού, Κλεομένη Μπαντζάρη. Από το ελληνικό κράτος δεν υπάρχει καμία αντίδραση μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη παραχωρηθεί άδεια ανέγερσης τουριστικού συγκροτήματος στην γαλλικών συμφερόντων εταιρεία "Club Med" μετά από μεθοδεύσεις του αλβανικού παρακράτους. Οι κάτοικοι της Νίβιτσας, έχουν πραγματοποιήσει και στο πρόσφατο παρελθόν κινητοποιήσεις, προκειμένου να μπει τέλος στην προσπάθεια αυθαίρετης υφαρπαγής των ιδιοκτησιών τους. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας υπήρξαν και στην Αθήνα, μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται η αλβανική πρεσβεία. Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Χειμαρριωτών συγκάλεσε διευρυμένη συνάντηση σήμερα το απόγευμα για να συζητηθεί το ζήτημα και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Το συμβούλιο της Ένωσης Χειμαρριωτών θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα Δευτέρα στις 19.00 στα γραφεία της ενώσεως, Κολοκοτρώνη 44, Αθήνα με την συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων. Προσκαλούνται όσοι εκ των παραληπτών επιθυμούν να συμμετάσχουν. Το παρόν μήνυμα αποτελεί προσωπική πρόσκληση, δεν προορίζεται για δημοσίευση.

Μετά τιμής,

Κούτουλας Σπύρος
Γενικός Γραμματέας
ΈΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ "Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ"
Κολοκοτρώνη 44
10560, Αθήνα
+306936660129

No comments: